Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Изненадите на Духа Джилбърт Канги

Преди няколко години Бог се прояви по чуден начин, докато работех с млади хора. Бях поканен да говоря пред млади хора в Амбрим - отдалечен остров, принадлежащ на островната република Вануати в Южния Тихи океан.

Макар че Амбрим е между Австралия и Фиджи, там хората все още живеят своя традиционен селски живот. Когато пристигнахме, бяхме приветствани от вожда на селото, който ни предложи гигантски ям, пиле и сок от кокосов орех – традиционните дарове за гости.

Скоро започна вечерното събрание. С удивление забелязах, че има голям брой възрастни хора от селото. Знаех, че повечето от тях не говорят английски, а единствено бислама – традиционния език на острова. Тъй като всички млади хора говореха английски, нямаше преводач. Помислих си, че възрастните са дошли да слушат музика и да съпровождат младежите.

Цяла седмица провеждахме събрания и накрая поканих младите да предадат сърцата си на Господа. Отново се зачудих, когато видях, че и голям възрастни откликват на призива. След известно време изразих благодарността си за подкрепата на възрастните, които присъстваха, макар че едва ли разбираха какво се говори.

“О, не – отговори един мъж. – Те разбраха всяка дума. Може би трябваше да ти кажем, че след първата вечер някои местни старейшини дойдоха да ни питат откъде си научил бислама. С удоволствие слушаха да проповядваш на родния им език.“

Изпитах смирение и благодарност, когато осъзнах, че съм станал свидетел на това, което Бог бе извършил на Петдесетница. Господ е знаел, че възрастните също като младите имат нужда от Неговата вест на любов и спасение. Мисионерството не е загубено. На някои места то е толкова актуално, колкото и преди 2000 години, когато всеки успял да чуе Божията вест на родния си език.


* Джилбърт Канги е младежки ръководил в Южно-тихоокеанската дивизия, чието ръководство е в Австралия.

[Свързан урок]

Created by ULimited®