Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Тийнейджър с мисия

Ариане де Мело Фелипе е 14-годишно момиче от Бразилия, което си има мечти – всъщност две много големи мечти, които се различават доста от желанията на повечето тийнейджърки. Мечтае да построи църква в квартала Ново Барио в град Сао Ходе до Мипибу. Втората й голяма мечта е да учи теология. За нея тези желания са нещо съвсем реално, защото вече е довела повече от сто души при Христос.

Когато била малка, родителите й Ромарио и Лурд забелязали, че Ариане вярва по-силно в Бога, отколкото останалите на нейната възраст. Записала се в църковния детски клуб, започнала да изучава Библията задълбочено и да участва в курсовете за подготовка на миряни, спонсорирани от местната мисия. След това организирала свой собствен библейски курс. В резултат на нейните усилия шест души предали живота си на Христос.

Пасторът й препоръчал да се запише в интензивен курс за подготовка на миряни, в който хората били три-четири пъти по-възрастни от нея. След като се завърнала у дома, Ариане организирала евангелизаторски събрания и изнесла 13 проповеди. В резултат на това осем души решили да последват Исус.

Ариане съсредоточила дейността в област на около седем километра от дома си. Трябвало да ходи по доста оживена магистрала, за да стигне до района, но това не я уплашило. Посещавала хора, преподавала библейски уроци и организирала библейски курс с 15 участници. Още осем скъпоценни души повярвали в Исус. Когато разбрали за евангелизаторската й дарба, хората от местната мисия й купили велосипед, за да може да се придвижва по-бързо и по-безопасно. Сега Ариане използва новият си велосипед, за да провежда събрания, да организира библейски групи и да води повече хора при Исус.

В резултат на нейната посветеност и евангелизаторска дейност са се кръстили повече от сто души в щата Рио Гранде.


* Ариане де Мело Фелипе споделя вярата си в Рио Гранде до Норте, Бразилия.

[Свързан урок]

Created by ULimited®