Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Пътуване с вяра
Кармело Гонзалес

Като член на друга деноминация много обичах да ходя на църква и на неделно училище. Преподавах на юношите, а съпругата ми Дорис водеше детската група. Бяхме щастливо християнско семейство. Обичах Бога и исках за Му служа. След време започвах да изпитвам съмнения. Чудех се дали вярата ми наистина се основава на Библията.

Докато размишлявах за това, в което вярвам, откривах все повече, че ученията ни се разминават с Библията. Поговорих с пастора по някои въпроси, но не останах доволен от отговорите му.

След седмица сестра ми се обади, за да ми съобщи, че е посещавала религиозен семинар и е останала удивена от начина на проповядване. Заинтересувах се и я помолих да ми изпрати касети със запис от семинара. След като ги получих, изслушах темите с вълнение. Говорителят разказваше за статуята от съня на цар Навуходоносор и за нейното значение. Всичко това обаче ми се струваше доста странно. Отбелязах си библейските текстове, за да мога да ги проуча по-късно. Започнах да търся други библейски стихове, които да говорят по този въпрос, и накрая просто не можех да повярвам на очите си. Всеки библейски текст доказваше думите на говорителя.

Обадих се на сестра ми и я помолих да ми изпрати още касети. Скоро получих кутия с 30 теми. Докато ги слушах, започнах да се чудя. Дали пък тези теми не са Божия отговор на молитвата ми за намиране на истината. Знаех, че говорителят е адвентист, но не познавах друг от неговата вяра.

Обадих се по телефона на служба “Справки” и попитах за телефона на адвентната църква в моя район. Обадих се в църквата и оставих съобщение.

На следващия ден млад пастор ми се обади и ме покани на молитвено събрание в сряда в близката църква. Отидох там и веднага почувствах, че църковните членове ме приемат и ме карат да се чувствам удобно.

Пасторът ми се обади отново, за да ми съобщи за адвентна църква, която бе още по-близо до дома ми. Малката група ме прие изключително радушно. Заедно със семейството си започнах да посещавам тази малка адвентна църква. Бързо се сприятелихме с хората и решихме, че Бог ни е довел в тази църква.

Християнин съм от много години, но сега съм най-щастливият християнин, тъй като съм намерил Божията истина в едно изпълнено с любов ново семейство.


* Кармело Гонзалес и семейството му живеят в Понс, Пуерто Рико.

[Свързан урок]

Created by ULimited®