Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
      Магазин
     Детски кът
     Разкази
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Да наблюдаваш как Бог действа, Част І


Рухването на комунизма в Източна Европа остави много хора отчаяни и без пари за прехрана. Подобно на мнозина, Мария потърсила работа в друга страна. Макар че имала научна степен, започнала да работи като домашна прислужница в Близкия Изток и да се грижи за малко дете. По тамошните стандарти на прислужниците плащали малко, но въпреки това тя смятала заплатата си за много добра.

Мария и други адвентистки открили, че новата им работа, макар и физическа и често неоценявана, им дава големи възможности да споделят своята вяра. “Аз и сестрите адвентистки оставаме удивени от начина, по който Бог ни води – разказва тя. – Влизаме в домовете на богати и влиятелни хора в тази страна, грижим се за тях и за децата им и дори да не говорим езика им добре, чрез живота си можем да окажем влияние на хора, които иначе никога не биха отворили вратите си и не биха ни позволили да им говорим за Божията любов.

В тази страна повечето хора не желаят да имат нищо общо с християните или техния Бог и затова не можем да им проповядваме. Те обаче виждат Бога в живота ни и Той върши чудеса, за да отваря сърцата им за нашата вест. Някак си разбират, че не сме като другите християни. Не пием и не пушим, спазваме съботата. Много често ни казват: Вие сте като мюсюлманите и сте много близо до нас.”

В семейството, в което Мария работи, понякога целият род се събира за вечеря. След като се нахранят, сядат и разговарят за политика, а после си пийват. Една вечер, докато мъжете разговаряли, шефът на Мария я помолил да им сервира питиета. Мария учтиво отговорила, че не може да сервира алкохол. Внезапно всички в стаята притихнали и 25 лица се обърнали към нея. Шефът й останал удивен от отказа.

Тогава Мария почувствала сила в себе си да му каже: “Не сервирам алкохол, защото не пия алкохол. Това е забранено от Алах, а това, което аз не пия, не мога да предложа и на другите.” Нейният шеф поклатил глава. Тя излязла от стаята и се притеснила дали ще бъде нахокана или дори по-лошо – уволнена.

(Продължава следващата седмица)


* Мария живее и споделя вярата си в Близкия Изток.

[Свързан урок]

Created by ULimited®