Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Вярната приятелка
Ханс Олсън

Сетсуко и Мейко били приятелки от 15 години – още от момента, когато литературната евангелизаторка Сетсуко почукала на вратата на Мейко и й предложила абонамент на списание “Знамения на времето”. Мейко харесала списанието и се абонирала за него. Купила и няколко книги. Дъщеря й започнала да посещава съботното училище.

Когато семейството на Мейко се преместило в друг град, за да бъде по-близо до родителите на съпруга й, Сетсуко продължила да поддържа връзка с нея. Мейко продължила да чете списания и книги.

Като съпруга на най-големия син в рода Мейко чувствала задължението да уважава шинтоистката религия на свекърва си. Мейко я придружавала на религиозни поклонения при разни светини, но въпреки това желаела да намери смисъла на собствения си живот. Продължила да чете и Сетсуко й останала вярна приятелка. Мейко нямала свободата да изповядва християнството, но не спряла да чете “Знамения на времето” и да търси други книги, които да й помогнат да разреши вътрешните си конфликти и да намери мир. След години открила Бога, Когото търсела.

След време семейството на Мейко се върнало в Йокохама и Мейко и Сетсуко започнали да се срещат. Сетсуко поканила Мейко на църковна служба. Далеч от снаха си, Мейко най-накрая решила да посещава християнска църква. Докато стояла в църквата, прошепнала на приятелката си: “Най-после съм у дома.” Цели 15 години Мейко била водила борба за намиране на смисъл на живота и най-накрая открила това, което търсела.

Мейко благодарила на Бога, че съпругът й не се възпротивил на желанието й да стане християнка. Сега обаче се появил нов проблем. Като вярна снаха не можела да държи в тайна от свекърва си своята вяра в Бога. Как би могла да й разкрие истината, без да я нарани? Мейко внимателно обяснила на свекърва си какво е преживяла и й се извинала за това, че изоставя нейната религия. Страхувала се, че роднините й ще се откажат от нея, когато разберат за вярата й в Христос. Свекървата обаче й пожелала успех. Връзката им станала по-близка от всякога преди. Всяка от тях проявявала уважение към религията на другия.

Когато се кръстила, Мейко помолила приятелката й Сетсуко да бъде неин духовен наставник.


* Сетсуко Ивай и Сейно (Мейко) Катсумата живеят в Йокохама, където продължават да споделят вярата си в Бога с околните. Ханс Олсън е редактор на сп. “Мисия”.

[Свързан урок]

Created by ULimited®