Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
      Магазин
     Детски кът
     Разкази
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Макар и сам, на страната на Бога
Джон Т. Ноел

Живея в село в Южен Судан. Повечето хора там членуват в една протестантска църква, която е основана преди около 100 години. В селото ни пристигна Джон Чарлс. Една неделя дойде на посещение и аз го поканих на богослужение. Бях изненадан, когато ми каза, че вече се е поклонил на Бога предишния ден. Попитах го къде е бил на служба. Отговори ми, че е чел Библията си, пял и се молил сам в колибата си.

“Какво ти дава основание да се покланяш на Бога в събота”, попитах го аз.

Той ми отговори: “Първо, нека ти разкажа за Исус.”

Отвърнах, че знам за Исус, но той настояваше, че ако наистина Го познавам, бих желал да спазвам заповедите Му. След кратък разговор ме покани с брат ми да го посетим в дома му. Джон Чарлс ни прочете много текстове от Библията. Той ни обясни, че Бог е оставил принципи, по които да живеем. Отвори на десетте заповеди и прочете всяка една от тях. След като прочете и четвъртата заповед, осъзнах защо се покланя на Бога в събота. Брат ми също повярва.

Приятелите ни предупредиха, че Джон Чарлс е лъжеучител, но просто им повторих това, което съм научил от него, включително и десетте заповеди. След този случай десет души започнаха да изучават Библията заедно с Джон Чарлс. Всички повярваха, но семействата ни не позволиха да напуснем протестантската църква. Баща ми дори размаха копието си в опит да ме накара да преосмисля своето решение. Отказах да се подчиня. Появи се обаче сериозен проблем. Като повечето мъже в областта аз имах две жени. Помолих Бог да ми даде мъдрост как да постъпя и Той ми отговори, че трябва да избера тази, която ще сподели моята вяра. И така, започнах да водя и двете си съпруги на библейски уроци заедно с мен. Първата не пожела да ме последва. Върнах й зестрата и я заведох до селото на родителите й. Втората ми съпруга прие адвентната вяра и двамата се кръстихме.

Някои от новите вярващи станаха евангелизатори миряни в други села. Аз останах в родното си село, където преподавам библейски уроци на тези, които желаят да научат повече за Бога. Досега 28 души са станали адвентисти и още 100 са приели адвентната вест. Дори родителите ми са заинтересувани и желаят да научат библейските истини.


* Джон Т. Ноел живее в родното си село в Южен Судан.

[Свързан урок]

Created by ULimited®