Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
      Магазин
     Детски кът
     Разкази
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Да се присъединиш към опозицията


Моше живее в отдалечено село в Източна Индия. Един ден в селото пристигнал Сатепонду, библейски учител и пастор. Няколко души започнали да посещават домовете и да предлагат на хората да научат нещо повече за Исус. Някои местни хора се възпротивили на присъствието на християни в селото. Започнали да хвърлят камъни по новодошлите и се опитали да ги прогонят. Посетителите обаче не си тръгнали.

Сатепонду започнал да преподава Библията на тези, които желаели да научат повече за Христос и скоро 25 души се присъединили към библейския му клас.

Моше и повечето селяни не желаели да имат нищо общо с християните. Моше хвърлял камъни по Сатепонду и говорел пред областните полицаи, че християните безпокоят селото. Сатепонду бил арестуван и отведен в участъка за разпит. “Ако тези хора не ви искат в селото си, защо продължавате са стоите и да им насаждате религията си”, попитал офицерът.

Сатепонду отговорил: “Не налагам религията си на никого. Просто преподавам на тези, които желаят да се учат.”

Междувременно, новоповярвалите разбрали за ареста на Сатепонду и се събрали пред участъка с искане за освобождаването му. След осемчасов разпит Сатепонду бил освободен.

И други селяни се включили в библейския курс. Когато Сатепонду обявил, че ще се проведат евангелизаторски събрания, Моше и приятелите му не възразили. Моше дори започнал да ги посещава, за да провери какво точно изучават тези християни. Видял положителната промяна в селото, настъпила след идването им. Чул и проповедите. В края на евангелизацията около седемдесет души се кръстили, но Моше не бил сред тях.

Докато новите вярващи строяли малка църква, Сатепонду започнал да посещава хората, които присъствали на евангелизацията, и да ги кани да приемат Христос. Накрая Моше спрял да се съпротивлява и приел Исус за свой Господ.

Други селяни се противопоставили на строежа и отново поискали полицията да го спре. Този път обаче Моше бил на страната на християните. Умолявал официалните лица от името на църквата и на вярващите в селото си. Някои забелязали, че Моше напълно бил променил възгледите си и го попитали как е станало това. Той отговорил: “Срещнах Исус. Знам, че този Бог е истинският Бог.”

Сега в селото на Моше има малка църква и селяните отново живеят в мир. Някога той се противопоставял на християните, но сега ги ръководи като старейшина. Повечето членове на семейството му са адвентисти. Днес един от всеки пет души в това село е адвентист от седмия ден.

[Свързан урок]

Created by ULimited®