Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Откриване на Божията вест на любов София Барахона

Докато пазарувала, София видяла приятелка да разговаря с едно семейство. Приятелката я запознала с двойката и всички започнали да разискват злободневни теми. Наскоро ураган бил опустошил Хондурас и всички се вълнували от случилото се. Обилните валежи били повредили къщата на София и унищожили част от покъщнината й. Жената се чудела дали ураганът не е вест от Бога. Затова, когато семейството започнало да говори за Бога, София се заслушала с интерес. Новите й приятели предложили да изучават Библията заедно с нея и тя с радост приела.

Семейството започнало да я посещава за библейски уроци. Скоро започнала да ходи на църква заедно с тях. Подготовката й на учителка й помогнала да оцени задълбочените анализи, които адвентистите предлагали. Накрая София решила да последва Исус чрез кръщение. Била много щастлива, когато разбрала, че съпругът й не възразява за промените, които ще настъпят в живота им.

София много активно започнала да печели души. Образователната система в нейната страна разрешава да се говори за религия и София насърчава младите да пеят и да се молят в клас. Понякога учениците се събират след училище, за да разговарят с нея за Бога и тя ги кани в малката църква в родния си град. Наскоро църквата проведе евангелизация и София покани учениците и родителите им да присъстват.

София е активен водач в малката група, която се събира в нейния град. Обича да споделя Божията любов с другите така, както приятелите й споделили Божията любов с нея. Преподава библейски уроци на всеки, който се интересува.

София очаква с нетърпение да се пенсионира. Решила е да се отдаде на мисионерска работа.


* София Барахона споделя за Божията любов в родния си град Ел Чимбо в Хондурас.

[Свързан урок]

Created by ULimited®