Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Бог, Който спазва обещанията Си
Джийн Закари

Нина и съпругът й развивали дребен бизнес в Индия. Веднъж някакви хора минали наблизо и започнали да раздават брошури. Нина хвърлила поглед към тях и поискала една. Разбрала, че са на религиозна тема.

"Имам доста въпроси за Исус", казала Нина на жената, която й дала брошурата. След това жената я поканила и отговорила на всичките й въпроси. "Искам да науча още за Исус - заявила Нина. - Искам да знам защо го наричат Бог."

Нина получила покана да посети вечерен библейски курс. Отишла на събранието и изпитала облекчение от това, че съпругът й не попитал къде е била. Следващият урок обаче продължил по-дълго и тя се върнала късно у дома. Съпругът й я посрещнал на вратата и с гневен глас попитал защо не му е казала къде ще ходи. Продължила да посещава библейските уроци, макар че съпругът й я предупредил никога да не взема децата си на християнски събрания.

Седмият библейски урок разглеждал въпроса за връщане на десятък на Господа. Нина слушала внимателно. Тя и съпругът й имали финансови затруднения, а освен това двама приятели не им били върнали парите, които взели назаем преди година.

Идеята за изпитване на Господа напомнила на Нина за пресрочените заеми. Същата вечер се помолила: "Господи, знаеш, че семейството ми е в голямо затруднение. Ако нашите приятели върнат взетите назаем пари, аз ще ти дам десятък." Нина се помолила в четвъртък вечерта. В петък получила пет хиляди рупии (около 115 долара). Единият от заемите бил изплатен изцяло. На следващия ден Нина поставила петстотин рупии в дискоса за дарения. През следващата седмица и другият заем бил изцяло изплатен. В събота тя поставила още двеста рупии в дискоса.

"Исус Христос е добър Бог - казала си Нина. - Той спазва Своите обещания. Докато съм жива, ще следвам Исус и ще бъда вярна в десятъците." Нина се кръстила и продължила да отделя една десета част от дохода си. Сега бизнесът й е двойно по-печеливш.

Съпругът й започнал да осъзнава какво е открила. Той признал: "Твоят Бог е силен." Сега тя се моли съпругът й да усети повече от Исусовата сила и да предаде сърцето си на Господа.


* Джийн Закари живее в Южна Калифорния.

[Свързан урок]

Created by ULimited®