Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Свирещият за идолите Шарлот Ишканиан

Сангум е пионер на Глобалната мисия в Западна Индия. Веднъж срещнал Екнат, възрастен човек, болен от тиф. Сангул посочил тара, традиционния инструмент с две струни, който стоял в ъгъла, и попитал Екнат дали може да свири.

“Свиря на тара за идолите и за да си изкарвам прехраната”, отговорил Екнат и обяснил, че когато свири, хората се спират да го слушат. Така спечелвал няколко монети, с които да изхранва семейството си. Но напоследък бил прекалено болен, за да може да свири.

Сангум се усмихнал и казал: “Аз се покланям на живия Бог и Той може да те излекува. Ако ми позволиш, ще отправя молитва към моя Бог и ще го помоля да те излекува.” Екнат кимнал с глава и Сангум се помолил. Когато молитвата приключила, Егнат се усмихнал и казал, че е уморен от гълтането на скъпи лекарства. Сангум му предложил да го научи как да живее по-добър живот. Предложил му да го научи и за живия Бог. Екнат се съгласил и Сангум започнал да изучава Библията с него. Екнат се радвал да научи нещо за Бога, който се грижел за него. След няколко месеца се кръстил. Сега пътува от село в село заедно със Сангум и свири на тара. Когато хората се съберат да слушат, той не им говори за идолите, а за живия Бог, който е чул молитвите му и го е излекувал.

След като Екнат намерил Исус като Господ, сто души в областта се присъединили към адвентната църква. Много от тях дошли, защото видели промяната в живота на Екнат. Питат го какво се е случило, че се е променил толкова много и той споделя за Исус. Днес в селото на Екнат има църква, която е свидетелство за Божията преобразяваща любов.

Екнат обича да споделя Божията вест с хората, които все още не са я чули. “Искам да завладея много повече села за Божието царство.”


* Екнат Казар (на снимката) живее в Найгаон, Индия. Шарлот Ишканиан е редактор на сп. “Мисия”.

[Свързан урок]

Created by ULimited®