Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Поканата
Шарлот Ишканиан

Шоу-ин видя съседката си да плаче, докато минава покрай дома й в Тайпе, Тайван. "Какво има, Хюи", попита Шоу-ин. Хюи седна със святата си религиозна книга в скута и с отчаян поглед. Шоу-ин се опита да я разведри и я запита какво мисли за святата книга, която чете.

Хюи отговори, че се безпокои за децата си. "Знам, че Бог съществува някъде и съм благодарна за всичко, дори за чашата вода." Шоу-ин насърчи вярата на Хюи в Бога и я покани на църква в събота. Хюи се усмихна и кимна с глава. Тя желаеше да научи истината за Бог, независимо от това, къде може да намери тази истина.

В събота Шоу-ин заведе съседката си на църква. Същия ден Хюи сънува нещо странно. Видя в съня си Бог и се учуди, че не се страхува от Него. Реши да продължи да ходи в църквата на Шоу-ин. Можеше да ходи там и сама всеки път, когато има събрание.

Веднъж Хюи се завърна у дома и очите й се спряха на един идол, поставен върху полица. Имаше навика да слага тамян пред идола и след това да му се покланя и да му разказва за всичките си желания и проблеми. Изучаваше святата книга в търсене на мир, но мирът не дойде, докато не прие поканата на Шоу-ин да посети богослужението в нейната църква.

Една нощ сънува, че Бог иска от нея да махне идолите от дома си. Хюи събра идолите, тамяна и святата книга и ги занесе на един съсед. "Вече не ми трябват - обясни тя. - Можеш да ги задържиш за себе си."

На следващия ден Хюи покани Шоу-ин и двама приятели от църквата да я посетят у дома. Когато пристигнаха, тя им показа празната лавица и бързо им обясни какво е направила. "Сама ли го направи? - попита Шоу-ин с удивление. - Изисква се голяма смелост за такава постъпка." Хюи се усмихна, защото сама се бе решила на това. Дяволът не я изостави, но вярата на Хюи я укрепи и й помогна да издържи на атаките му.

Често Хюи е първата, която пристига в църквата за събрание. Тя се присъедини към църквата чрез кръщение и сега се радва от това, че следва Исус и е част от Неговото семейство.


* Шоу-ин и Хюи живеят в Тайпе, Тайван. Шарлот Ишканиан е редактор на списание "Мисия".

[Свързан урок]

Created by ULimited®