Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Писмата, които промениха едно село
Бикила Мерга

Писмо от отдалечена област в Етиопия води до създаване на нова група вярващи.

Продуцентът на програмата на Световното адвентно радио в Етиопия, Темесген Булти, получил писмо от слушател, което го накарало да се замисли.

Слушателят, който живее в отдалечена област на няколко часа път от столицата Адис Абеба, поискал обяснение за съботата и за проявите на Святия Дух в християнските църкви.

Булти отговорил на въпросите на слушателя и му изпратил литература на неговия език. Слушателят научил повече за библейските истини и започнал да задава въпроси на своя пастор. “Защо провеждаме богослужения в неделя, което не отговаря на Библията”, попитал той. Пасторът не могъл да отговори на въпроса и тъй като разбрал откъде църковният член е научил повече по тази тема, посетил студиото на радиото в Адис Абеба, за да поиска обяснение.

В резултат на това Световното адвентно радио започна да излъчва повече програми, които да задволят нуждите на хората в тази общност, включително и информация за съботата. Църквата реши да затвори врати в неделя и да провежда богослуженията си в събота. Изпратиха старейшините си до Адис Абеба с молба да бъдат признати за спазваща съботата църква. Булти ги насочи към офиса на Централно-Етиопското мисионско поле.

Църковните ръководители обещаха да отидат на място и да проведат събрания в селето. Екип се отправи на трудно пътуване, което включваше и петчасово каране на колела. “Църковните членове бяха толкова щастливи, когато пристигнахме, че понесоха багажа ни и дори генератора”, каза Булти. Повече от 250 души присъстваха на вечерните събрания, като много от тях спяха в палатки, за да не пропуснат нито едно от тях. След събранията 185 души бяха кръстени и още 350 предадоха живота си на Господа и пожелаха скоро да се присъединят към Църквата на адвентистите от седмия ден. Членове на други църкви също искат да станат адвентисти. Църковното ръководство в Етиопия възнамерява да построи църква за тези нови вярващи.

До провеждането на евангелизаторските събрания в този район нямаше адвентно присъствие. Областта се намира на повече от 150 километра северно от Адин Абеба. Този район винаги е бил изключително труден поради силното влияние на традиционната за Етиопия църква. Наскоро интересът на слушателите се увеличи значително, за което може да се съди по броя на писмата, получавани в радиото. Адвентното световно радио планира да продължи работата с материали на езика на всяка племенна група.


* Бикила Берга е директор по комуникациите в Етиопския съюз в Адис Абеба.

[Свързан урок]

Created by ULimited®