Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
      Магазин
     Детски кът
     Разкази
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Търсейки вярата Исусова
Никсън Ноел

Когато осъзнах, че църквата, в която бях израснал, не следва всички Божии учения, започнах да търся църква, спазваща Божиите заповеди – църква, чиито членове имат любов един към друг. Питах приятелите си и се молех на Бога за ръководство. Бях сигурен, че някъде ще намеря църква, която да е вярна на Божието слово.

Една неделя чух радиопрограма по високоговорител извън дома си. Думите грабнаха вниманието ми. След края на програмата бе обявено, че станцията се нарича “Гласът на надеждата” и предава от адвентния университет на Порт-о-Пренс в Хаити. Слушателите бяха поканени на поредица беседи, започващи на следващия ден.

Отидох на първото събрание доста по-рано, за да не пропусна нищо. Вестта на говорителя зарадва духа ми и освежи душата ми. Ходех вечер след вечер и попивах чудните истини, за които слушах. В петъчната вечер се чудех къде мога да продължа да изучавам истините, които бях слушал цяла седмица. На излизане от залата една жена ме покани на църква в събота. С радост приех поканата. Забързах се към дома, за да си лъсна единствените обувки и да изгладя поизтърканите си панталони и риза. Родителите ми настояваха да изчакам, докато си намеря по-хубави дрехи, но аз бях готов на всичко. Ако хората в църквата се отнесат зле към мен заради дрехите ми, това щеше да е знак, че църквата не е от Бога.

Когато влязох в църквата, бях посрещнат много топло и насочен към едно място. Проповедта докосна сърцето ми. В края на темата пасторът покани присъстващите да предадат сърцата си на Бога. Когато повтори поканата, аз излязох отпред.

Хората се помолиха за мен и аз разбрах, че съм намерил църквата, която съм търсил; църквата, която проявява Божията любов независимо от социалното положение или дрехите. Приех библейската истина и се присъединих към адвентната църква.

Благодаря на Бога за радио “Гласът на надеждата” в Хаити, което ме доведе до Исус.

[Свързан урок]

Created by ULimited®