Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Евангелизаторът с велосипед Шарлот Ишканян

Еулогио Маса е фермер в село в Северозападна Аржентина. Преди няколко години той и брат му Жералдо отишли до град Тукуман да посетят брат си Франциско. Брат им бил станал адвентист и решил да ги покани да отидат заедно на църква. Те приели и били толкова впечатлени от вестта, която чули, че останали в Тукуман шест седмици, за да изучават Библията. Преди да се върнат у дома, и двамата били кръстени.

Еулогио и Жералдо споделили за новите си познания върху Библията със своите семейства. В областта нямало адвентисти и семействата се събирали по домовете си, за да учат и да се молят. След време построили малка църква върху собствена земя. Всичко градили на ръка. Правили тухлите от кал и ги сушали на слънцето. С каруца пренасяли тухлите до строежа, а там изтегляли вода за варта. Когато църквата била изградена, братята извикали пастор, който да я освети и да кръсти семействата им.

Братята споделяли за вярата си с хора от околните села. Когато Жералдо починал, Еулогио продължил сам. Пътувал с велосипеда си по междуселските пътища, за да разнася Божията любов сред хората.

Запознал се с хора в село Вавилония на около 20 километра от дома му, които искали да научат нещо повече за Бога. Еулогио въртял педалите на колелото всяка неделя, за да изучава Библията с тях. Една жена повярвала, но съпругът й не проявил интерес. Когато се разболял и лекарите казали, че не може да му се помогне, съпругата му настояла да се моли. Той се молил и Бог го излекувал. Бил кръстен заедно със съпругата си. Така била създадена група във Вавилония, която сега започва да работи и в околните села.

Еулогио продължава да пътува с велосипеда си по калните пътища на Северозападна Аржентина, разказвайки на хората за скорошното идване на Исус. Довел е около 50 човека при Исус и е създал три нови църкви. Често казва, че ще продължи да работи, докато Бог му дава сили.


* Еулогио Маса (на снимката) е евангелизатор мирянин, живеещ в Мама Пука, Аржентина.

[Свързан урок]

Created by ULimited®