Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Неостаряващата Тошико
Тошико Кинджо

Шестдесет и девет годишната Тошико Кинджо наскоро стана бакалавър по теология в адвентната семинария в Япония.

Родена в Южна Япония, тя станала протестант още докато била гимназистка. Изпратили я в чужбина да учи теология. Върнала се в Окинава и започнала да работи за една християнска мисия. След това работила в спонсорирана от църквата детска градина. Пенсионирала се през 1996 г. и открила детска градина. Тъй като била евангелизатор по душа, учела децата да пеят за Исус и им разказвала за него. През първата си година на работа в детската градина довела шест майки до Христос.

Тошико трябвало да бъде оперирана и нейният лекар й препоръчал адвентната болница в Окинава. Тя знаела, че адвентистите са еретици и отказвала да чете списанията, които й оставяли в болничната стая. Намерила обаче книга за един убиец, който станал адвентист, след като чел адвентни книги. Животът му се променил толкова много, че властите го освободили предсрочно. Той се записал в адвентната семинария в Япония и станал пастор.

Когато Тошико прочела тази история, подозренията й към адвентистите изчезнали. Скоро научила, че същият пастор ще говори в болницата. Решила да отиде. След като такъв човек е могъл да стане пастор, значи тази църква имала какво да каже.

След това разбрала за младеж, който извършил самоубийство. Изпитала съжаление към семейството и помолила адвентния проповедник в болницата да го придружи, за да утешат семейството. Чрез общуването си с адвентни християни предразсъдъците на Тошико се стопили. Тя се присъединила към малка група за изучаване на Библията и открила много библейски истини, които й били непознати. Освен това научила много тайни за здравословен начин на живот. Разказала на семейството си какво е открила и един близък роднина решил да стане адвентист.

Тошико искала да сподели с други хора новите истини, които била научила, но осъзнала, че трябва да учи още. След като разбрала, че има теологичен курс за миряни в адвентната семинария, решила да се запише. В училището я насърчили да изкара пълния курс. Завършила през 2004 г. и сега работи сред съседите си в Окинава. Не иска научна титла. Единственото й желание е да работи за Бога по начина, по който Той желае да я използва.


* Тошико Кинджо живее в Окинава, Япония

[Свързан урок]

Created by ULimited®