Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Среща между тъмнината и светлината
Анухус Ануа

Ама била омъжена за посветен адвентист в централна Гана. Но дух на тъмнина влязъл в нея и направил живота на семейството изключително труден. Съпругът и вече нямал мир у дома. Ама му се противопоставяла във всичкo и му създавала големи проблеми. Тъй като тъмнината и светлината не могат да живеят заедно, Ама решила да се отдели от съпруга си. Той бил убеден, че Ама има духовен проблем и знаел, че не може да направи нищо друго освен да се моли за нея и да понася нейното поведение. Смятал, че разводът не е разрешение.

Ама решила да посети една от дъщерите си в столицата Акра. Дъщеря й я поканила да отидат заедно на църква и тя се съгласила. Ама продължила да посещава църковните служби и да изучава Библията. Църковните членове постели и се молели за нея и накрая тя предала живота си на Христос. Признала им как демоните я използвали, за да нанася болка на семейството си и да опозорява Божията църква.

В деня на кръщението пасторът влязъл в реката и помахал на Ама да го последва. Виждал каква борба се води в нея и осъзнал, че демоните й забраняват да влезе във водата. Дяконите се опитвали да й помогнат, но тя се държала за тях, сякаш се страхува дори да се докосне до водата. Пасторът излязъл на брега и започнал да се моли на глас. Когато споменал името на Исус, демоните напуснали Ама. Тя се пуснала от дяконите и влязла във водата, за да се кръсти. Свидетели на случилото се видели Божията сила и също решили да последват Исус.

Ама решила да се върне при съпруга си като новородена адвентна християнка. Тя се помирила с него и дала свидетелство за Божията сила, която я спасила от демоните, които я мъчели години наред.

Сега домът на Ама е изпълнен с мир. Търпеливият й съпруг се радва, че годините на пост и молитва и верността му към брачната клетва са били възнаградени.


* Анухус Ануа е пасторът в Акра, Гана, който кръстил Ама.

[Свързан урок]

Created by ULimited®