Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

По-силно от човешки глас
Гейл Шацшнайдер

"Искаме Аршад! Искама АДРА", викали селяните от едно мюсюлманско село в Пакистан пред правителствен служител. Той обаче нямал представа кой е Аршад и какво е АДРА. Бил дошъл в селото да провери защо селяните отказват да позволят на децата си да се ваксинират против епидемията от полиомелит.

Цели 10 години селяните позволявали на Аршад Инаят и на екипа му от АДРА да посещават селата им в Южен Пакистан. Те познавали Аршад и му имали доверие. Но когато финансирането свършило, Аршад и хората от АДРА трябвало да прекратят работата си. След това избухнала епидемия от полиомелит. В отчаянието си правителственият служител казал на своите помощници: "Намерете ми Аршад и АДРА."

Обадили се на адвентната болница в Карачи и открили Аршад. Разказали му за проблема и го помолили да се върне в селото и да ваксинира децата.

Когато Аршад се върнал в селото, жените го попитали: "Къде беше толкова време. Ние се молехме на Алах да се върнеш." Аршад ваксинирал децата с финансова помощ от други държави и поставил ръчни помпи на кладенците, които екипът му изкопал в селските райони без вода.

По едно време Аршад и правителственият служител влезли в двора на един мулла – свят човек в мюсюлманската религия. Стотици хора били дошли да видят този човек и да помолят за неговото благословение. Мнозина били донесли като дарове крави и овце. Когато правителственият служител представил Аршад, муллата казал: "Аз те познавам." След това се обърнал към множеството и обяснил: "Аршад е християнин. Той е помагал на бедните ни и е ваксинирал децата. Учил ги е как да водят здравословен живот и е копал кладенци в села без вода." След това муллата попитал присъстващите: "А вие какво сте направили за бедните?" После продължил да гълчи множеството за това, че пренебрегва бедните.

В Пакистан на християните е забранено да говорят пред мюсюлмани за своята вяра в Христос. Но този мулла говорил вместо Аршад. Той казал на тълпата повече, отколкото Аршад би се осмелил да каже за Христос.

Скромността и всеотдайността на Аршад не останала незабелязана. Тези негови качества можели да говорят по-силно от човешки глас.

Created by ULimited®