Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
      Магазин
     Детски кът
     Разкази
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Бог ще се погрижи
Салнаве Риард

Обичах да споделям вярата си с други и се чувствах неудовлетворен от това, че се занимавам с личния си бизнес. Почувствах, че Бог ме призовава да уча теология в адвентния университет в Порт-о-Пренс, Хаити.

Финансите обаче бяха проблем. Не можех да изкарам достатъчно, за да си плащам обучението и да се храня. Предадох тревогите си на Бога, концентрирах се върху евангелизаторската работа и Бог ме благослови.

Един ден вървях към дома и забелязах, че хората викат. Казаха ми, че дете е умряло. Майката и бащата ме допуснаха до детето, което беше на около четири години. То лежеше неподвижно и изстинало на леглото. Майката ми каза, че е било болно от два дена и е умряло съвсем наскоро. Вдигнах го и го прегърнах. Помолих се Бог да ми помогне, а след това прочетох Псалм 46. “Бог е прибежище и сила за нас, винаги изпитана помощ в напасти, затова няма да се уплашим, ако би се и земята поклатила.” След това коленичих за молитва.

“Боже, представям себе си и това пред Тебе. Ти виждаш плачещото семейство. Ела при нас, Господи, и покажи на тези хора, че Ти си Бог, за да се прослави името Ти.”

Внезапно някой извика: “Продължавай да се молиш!” Почувствах леко движение в ръцете си. Детето бе живо! Молитвите ми се превърнаха в хваление и аз започнах да благодаря на Бога за живота на детето. То лежеше спокойно в ръцете ми, а аз продължавах да славя Бога. След това го върнах в ръцете на майка му.

Семейството ме попита какво ми дължа за това, че върнах детето им към живот. Силно изненадан, аз им казах, че не ми дължат нищо, а дължат на Бога своя живот и благодарността си. Той бе този, който спаси живота му. Поканих семейството да посети близката адвентна църква, за да чуе Божията вест.

Когато се върнах от евангелизационни събрания в южната част на Хаити, посетих семейството и започнах да им преподавам бибелейските уроци. Сега един от тях е адвентист.

Безпокоях се за парите, но Бог ми показа, че мога да му се доверявам за всяко нещо. Спрях да се безпокоя за сметките и Бог ми прати спонсор, който да ми помогне за учението. Истинни са библейските думи: “И Бог ще снабди всяка ваша нужда.”

[Свързан урок]

Created by ULimited®