Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Хвърляне на жребий определя истината
Станли Самюел

Джони е зидар в Южна Индия. Повечето от парите, които изкарвал, били прахосвани за алкохол. Жена му имала крава и продавала млякото, за да изхранва семейството, което страдало финансово и емоционално от разточителството на Джони. Дори колегите му се безпокоели за него.

Докато търсело подходящо лечение за дъщеря си, която имала сериозен здравословен проблем, семейството се запознало с Бога. Започнали да четат Библията и да слушат християнски радиопрограми.

Джони забелязал, че говорителите си противоречали един на друг. Слушал внимателно вестите и сравнявал с библейските текстове, за да провери всяко изказване. Въпреки това не можел да определи кой говори истината. Затова решили да хвърлят жребий, както били направили апостолите от книгата “Деяния”. Постили и се молили, след което написали имената на радиопрограмите на листчета хартия.

Джони взел всички листчета в ръка, а майка му изтеглила едно от тях. Прочели името на програмата – “Гласът на пророчеството”. От този момент нататък започнали да слушат само тази програма. След време научили, че това предаване се финансира от адвентистите.

След известно време група адвентни пастори и миряни посетили селото на Джони и поканили много хора да посещават библейския курс. Когато посетили дома на Джони, групата се представила като сътрудници на “Гласът на пророчеството” и поканили семейството да посещава библейския курс. Джони бил силно изненадан и им разказал как Бог му е разкривал истината чрез тази радиопрограма. Съпругата му започнала да посещава богослуженията и помолила църковните членове да се молят за здравето й. След като била излекувана, Джони също тръгнал на библейско училище. Заедно приели библейските истини, които били научили, и шест месеца по-късно се кръстили.

Джийва, дъщерята на Джони, искала да спазва съботата, но по това време работела по шест дена в седмицата. Няколко седмици поред успяла да отсъства от работа, но когато обяснила защо не ходи на работа в събота, шефът й я уволнил. Макар и да била смутена от загубата на работата си, Джийва изпитала радост, че може да се покланя на Бога в святия Му ден. Цялото семейството прославило Бога за това, че Джийва останала твърда, и започнало да се моли Бог да ги благослови.

Колегите на Джони забелязали, че той спрял да пие. Той от своя страна ги поканил на библейския курс. Сега Джони и цялото му семейство излъчват Божията любов и се радват, че могат да споделят спасителната вест с хората, с които се срещат.

Created by ULimited®