Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
      Магазин
     Детски кът
     Разкази
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Гладна за Божията любов Дж. Х. Закари

Дина Роса израснала в еврейски дом. Изучавала еврейски език и посещавала съботните служби. Когато се омъжила, решила да отгледа децата си в еврейската вяра.

След като се преместила да живее във Флорида, Дина завела децата си в местната синагога. Но след службата един от ръководителите й казал, че децата са много малки и шумът, който създават, пречи на богослужението. Това огорчило Дина, която искала децата й да обичат еврейската религия. Тя започнала да се моли заедно с тях всяка събота в дома си.

Веднъж приятел й показал покана за адвентния месиански център в града. Дина никога не била чувала за адвентистите и не знаела какво означава месиански център, но решила да го посети. Тя и децата й отишли там и били посрещнати изключително радушно.

“Всички бяха приятелски настроени – казва Дина. – Наслаждавах се на еврейските песни и почувствах, че хората наистина се радват от моето присъствие.”

Тя била впечатлена от проповедта на равин Джеф Заремски, който изнесъл тема от Тора. Ясното му послание събудило в нея желание да научи повече за Писанията и затова скоро се записала в библейския курс. “Обяснено ми бе съвсем ясно от Библията, че Йешуа е Месията, който бе обещан от Бога в Тора. Това учение е взето от Библията.” Дина се кръстила в адвентната църква “Бет-Ел Шалом”.

“Благодаря на Бога, че сега познавам Йешуа като мой спасител – казва Дина. – Вярата ми в Бога ми помогна да издържа в трудни изпитания.”

Сега Дина е ръководител на младежкия клуб в центъра и развива дейности, които утвърждават еврейското културно наследство.

Днес има тринадесет адвентни еврейски църкви в Северна Америка, които разпространяват евангелието сред евреите. Молете се Божиите чада да чуят призива Му и да опознаят Месия чрез тяхната дейност.

Created by ULimited®