Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Липсващите теми
Дж. Х. Захари

Около 700 адвентисти учат в държавния университет в Бутари, Руанда. Адвентната църква в този район е твърде далеч и твърде малка, за да могат студентите адвентисти да си позволят да я посещават. Затова те се събират на богослужения всяка събота сутрин на университетския стадион.

Адвентистите са известни на всички в Руанда и повечето преподаватели в университета им позволяват да не се явяват на изпити в събота, но понякога гостуващите професори от френско говорещи страни не са толкова благосклонни.

Нийра и Ирен били студенти последна година. Записали се в курс, където преподавателят бил гост от друга държава. С наближаването на изпита студентите учели все по-упорито, тъй като оценката им зависела изцяло от последния изпит. Но когато разлепили програмата, се оказало, че изпитът по този предмет се пада в събота. Момичетата отишли при професора и го помолили да се явят в друг ден.

“Не – отговорил професорът рязко. – Трябва да се явите заедно с останалите студенти.”

Момичетата се молили два дена и след това се върнали с нова молба за промяна на датата. Този път професорът бил дори още по-груб от първия път. Приятели студенти, които разбирали затрудненото им положение, им дали съвета: “Вашият Бог ще прояви разбиране. Явете се на изпита.”

Момичетата отказали. “Дори ако трябва да минем отново целия курс, няма да проявим неуважение към Божия ден.” В съботната сутрин момичетата излезли от спалното помещение и отишли в близката горичка да се молят. Върнали се на стадиона навреме за съботното училище.

След края на богослужението Нийра и Ирен тръгнали към общежитието. По пътя си срещнали няколко състуденти, които се връщали от залата за изпити. “Вашият Бог сигурно ви обича – казали те. – Изпитът е отложен за друг ден.”

Момичетата слушали с удивление, когато им разказвали как другите студенти чакали от 8 до 10 сутринта, но професорът не се появил. Накрая дошъл един преподавател, който им съобщил, че не могли да намерят темите за изпита и се наложило да го пренасрочат.

Нийра и Ирен се зарадвали, че Бог надделял над упорития професор и показал на останалите студенти, че се грижи за децата Си.

Created by ULimited®