Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Откриването на "нова" църква Една Родич

Когато се записала в гимназия в Западна Кения, Една Родич се сприятелила с няколко ученици адвентисти, които я поканили на богослужение. Била впечатлена от това, което адвентистите проповядват, и от начина, по който провеждат службите си. Започнала да изучава Библията заедно с тях. С вълнение открила истината за съботата и запомнила няколко библейски текста, доказващи това учение. Не след дълго стигнала до убеждението, че адвентистите истински следват Божиите учения.

Веднъж Една посетила семейството си и разказала на майка си какво е научила. Майката я изненадала с думите: "Не бива да казваш на баща си, че ходиш на адвентни събрания. Някога и аз ходех в адвентната църква, но когато се омъжих за баща ти, той ми забрани да ходя на богослужения." Всеки път, когато Една се връщала у дома, тайно ходела на съботните служби, а в неделя посещавала друга църква заедно с родителите си.

След време бащата научил, че Една ходи в адвентната църква и й забранил да я посещава. Тя му показала библейските текстове, доказващи съботата, но той хвърлил Библията настрана и й наредил никога повече да не му говори на тази тема.

Постепенно баща й омекнал и решил да поговори за това, в което Една вярва. Майката се зарадвала, че сърцето на мъжа й станало по-благосклонно към църквата от нейното детство.

Една поканила родителите си да посетят младежко съботно събрание. Баща й бил впечатлен от начина, по който младежите се държат и колко добре познават Библията. След богослужението той я похвалил и й казал, че може да стане адвентистка, ако желае. За нейна голяма изненада получила разрешение да се запише в адвентно училище.

Поради вярата и решимостта на Една майка й се върнала в църквата, която обичала. Братът на Една също се присъединил към адвентната църква, а бащата показал, че Святият Дух действа в сърцето му.

"Щастлива съм да бъда част от тази църква, която проповядва библейските истини, а не предания – заявява Една. – Искам да стана литературен евангелизатор и да помагам и на други да открият Бога така, както го открих аз."

Created by ULimited®