Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Заключената библиотека
Д. Х. Закари

Още от детските си години Хуан искал да опознае Бога. Когато бил в юношеска възраст се записал в семинарията, за да стане свещеник. Четял внимателно Библията и забелязал разликите между това, което е записано там, и думите на преподавателите. Открил, че десетте заповеди в Библията са по-различни от тези, които се изучавали в клас. Несъответствията подтикнали Хуан да започне да изучава Писанието още по-задълбочено.

Той прекарал много часове в библиотеката на семинарията. Веднъж забелязал, че в библиотека има шкаф със заключени книги. На един етикет било записано, че никой не трябва да чете тези книги.

Любопитството на Хуан се изострило. С какво тези книги биха могли да навредят на един ученик в семинария? Коя била тази Елън Уайт, която е написала всички тези забранени книги?

Хуан имал желание да ги прочете и решил да се сприятели с библиотекаря. Няколко седмици подред изграждал доверието помежду им. Накрая попитал: "Възможно ли е да прочета книгите, които са заключени в онзи шкаф? Интересно ми е какво ли пише в тях."

Библиотекарят се усмихнал, отворил едно чекмедже и извадил ключ. Двамата отишли до заключения шкаф. Библиотекарят го отворил и Хуан избрал една от книгите – “Великата борба”. Взел я у дома и започнал да я чете.

Постепенно започнал да разбира защо тези книги били забранени. Във “Великата борба” се говорело за неговата църква и отправените обвинения му звучали като ерес. Но във всяка глава имало текстове от Библията, които обосновавали написаното. Хуан четял стиховете и осъзнавал, че Библията подкрепя всичко, което се казва в тази книга.

Докато ги четял, чувствал, че Святият Дух го подтиква да се приближава все повече до Библията и до Исус.

Въпросите на Хуан в клас предизвикали враждебни настроения. След време напуснал семинарията и се преместил на отдалечен остров във Филипините. Там срещнал хора, които следвали библейските учения. След като изучавал Библията няколко месеца с тях, бил кръстен.

Хуан благодари на Бога за това, че му посочил пътя на живота чрез тези “забранени книги”. Сега Хуан споделя своята вяра с анимистите във Филипините.

Created by ULimited®