Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
      Магазин
     Детски кът
     Разкази
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Изпит по френски Людмила Младенова

Люси е студент в България. Тя и брат й са единствените адвентисти в семейството. Понякога им е трудно да споделят вярата си със своите родители. Люси имала проблеми с курса по френски, който трябваше да завърши, за да може да се дипломира. Повечето студенти в нейната група знаели френски далеч по-добре от нея и тя се чудела дали ще може да ги настигне. В края на първата сесия преподавателят обявил, че изпитът ще се състои от две части – писмена и устна. Писменият изпит щял да бъде общ за всички, а устният – индивидуален. Една от приятелките на Люси в групата помолила да мине първа на устния изпит, тъй като имала ангажимент. След изпита се спряла да поговори с Люси и й казала, че преподавателят я помолил да си избере една от пет теми, по които да говори. Разказала коя тема си избрала и как се справила с изпита.

След като приятелката й си тръгнала, Люси започнала да се бори със съвестта си. Дали да изучи точно този въпрос? Не, това щяло да бъде измама. Решила да пренебрегне разказаното от приятелката и да остави преподавателят да й избере тема. Люси продължила да се готви за устния изпит така, сякаш не била получила информация.

Когато влязла за изпита, преподавателят я помолил да говори по същия въпрос, който се паднал и на приятелката й. Тя с удивление разбрала, че мислите й идват съвсем лесно на френски. Думи, които не си спомняла, се леели от устата й. Когато приключила с устния изпит, благодарила на Бога за това, че се е доверила на Неговото ръководство.

По-късно Люси разбрала, че приятелката й казала на няколко други студенти какви са били темите и преподавателят подозирал, че всички ги знаят. Затова останала доволна, че е пожелала преподавателят да избере темата.

Когато резултатите от изпита били отпечатани, оценката на Люси била една от най-високите. За някои студенти изпитът бил пълен провал, за Люси – чудно потвърждение на вярата и честността.

Created by ULimited®