Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Изгубен и намерен: Част 2


Най-накрая Денис стигнала до Северозападна Руанда. Там се запознала с един добър човек и съпругата му, които се сприятелили с нея. Когато им разказала историята си, те настояли да спре да се движи безцелно и да остане при тях. Поканили я да остане в дома им и споделили храната си с нея. Отнасяли се с нея добре и й говорили с любов. Разказали й за Исус и за любовта Му към нея. Разбрала, че те са адвентисти от седмия ден.

Денис обикнала тези хора, които искали да й помогнат да намери семейството си. Но когато не открили жив роднина, попитали Денис дали е съгласна да я осиновят. Тя се съгласила. Накрая имала дом и някой, който да се грижи за нея.

Семейството често й говорело за Бога. Запознали я с Исус и тя скоро го приела за свой Спасител.

Често през нощта Денис си мислела за родното си семейство. Нейният осиновител я завел до столицата Кигали. Запознал я с управителя на адвентната радиостанция Гласът на надеждата и там тя разказала своята история. Говорителят приканил хората, ако се намери някой, който да знае каквото и да било за семейството на Денис, да се обади в радиото.

Тя научила, че баща й починал в бежански лагер. Никога обаче не разбрала какво се е случило с майка й. Открила, че има други роднини в Руанда и решила, че някога трябва да се срещне с тях. Сега е разкъсана. Обича осиновителите си и Бог, когото те я научили да обича. „Те ми дадоха духовни корени и надежда за бъдещето“, казва Денис.

Макар че земният й баща е мъртъв, Денис знае, че нейният небесен Баща я обича безусловно. Имено Той я запазил жива, докато бродела из различни страни, търсейки дом и семейство. „Толкова много хора загинаха по време на геноцида, но Бог ме запази. Той ме спаси, когато не Го познавах, и ме изведе от смъртта към новия живот в Исус.“

[Свързан урок]

Created by ULimited®