Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
      Магазин
     Детски кът
     Разкази
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Уволнен, но решителен: Част 3


През нощта преди кръщението ми имах сън. Видях се стоящ на Земя, която бе чиста и светла. Погледнах нагоре и видях стълба, която стигаше до небето. Хора тичаха от всички страни и се катереха по стълбата. Те пееха: „Ще следваме Исус, защото вървим към небето.“ Самият аз започнах да се качвам, но внезапно се събудих и се зачудих дали съм жив. След това коленичих, за да благодаря на Бога за чудесния урок и за смелостта, която ми бе дал.

Бях кръстен в река близо до дома на пастора. Малко по-късно бях поканен да работя като доброволец към Глобалната мисия. С радост се захванах за тази работа за три месеца, но осъзнах, че трябва да се върна у дома при съпругата ми и при малката група, която бях оставил. Разказах на ръководителя за решението си и изразих надеждата, че Бог ще доведе тези нови вярващи в църквата така, както бе довел и мене.

Върнах се у дома и посетих осемте групи, които се срещаха в предишния ми пасторски район. Те бяха продължили да се събират в събота и имаха желание да чуят онова, което бях научил по време на отсъствието си. Повечето от тях приеха адвентната вест и бяха кръстени. Съпругата ми бе една от първите кръстени. Колко се радвам, че тя е до мене в новото служение. Дори свещеникът, който бе уволнен заедно с мене преди толкова много месеци, взе решение и се присъедини към Църквата на адвентистите от седмия ден.

В резултат на уволнението ми от моята бивша църква, днес имаме около 355 членове в 13 адвентни църкви и групи в района ми в Южен Судан. Служа на същите хора, за които работех като свещеник в бившата ми църква.

Работата ни не е лесна. Някои от църквите ни бяха разрушени и на тяхно място останаха само купчини развалини. Но дори тези трудности бяха благословение и ние ги построихме отново и дори поканихме рушителите да се присъединят към нас за богослужението. Трудно е да се навлиза в нови области, но ние работим упорито и Бог ни благославя.


* Исая Малек Гаранг служи като заместник секретар на Сдружението на служителите и заместник директор в отделите за семейно служене, съботно училище и лично служене към мисионското поле Голяма екватория.

[Свързан урок]

Created by ULimited®