Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Мостът, който Бог построи – Част 2


Историята до тук: Пастор Франк Калом обслужва 21 селски църкви, разпръснати из високите планини и долини около района на река Марамури в Папуа Нова Гвинея. След като посещава църковни членове от другата страна на реката, пасторът и неговият спътник разбират, че мостът е отнесен.

Двамата решили да тръгнат нагоре срещу течението, за да потърсят място, което да прекосят. Пътят им обаче бил препречен от големи камъни.

Докато стояли на брега на бушуващата река и се чудели какво да правят, видели огромно дърво да слиза по течението, подхвърляно от водите като коркова тапа. Когато доближило мястото, където двамата били застанали, дървото внезапно било подхвърлено нагоре и се опряло на двата бряга подобно на мост.

За да се възползват веднага от възможността, за която били сигурни, че им е дадена от Бога, мъжете тръгнали по калния бряг и стъпили внимателно върху дънера. Убедили се, че няма опасност, качили се отгоре и минали по него до другия бряг.

Веднага след като двамата мъже скочили от дънера, той се разбил в бурния водовъртеж и полетял надолу. Мъжете наблюдавали с изумление и благодарност, докато дънерът се носел надолу по реката. Стояли в хлъзгава кал и оправили отправиха сърдечни благодарности към Бог, след което започнали тежкото и изнурително изкачване по хлъзгавия склон към родното село на пастора.

По пътеката срещнали хора, които знаели, че старият мост е отнесен.

„Откъде идвате?“, попитал един от непознатите с изненадан глас.

„Идваме от селото, което се намира от другата страна на река Марамуни“, отговорил пастор Франк с усмивка.

„На това е невъзможно! Мостът беше отнесен вчера“, отговорил един от непознатите. Тогава пастор Франк им разказал за дадения от Бога мост.

Те не повярвали на разказа му и тръгнали по стъпките му към мястото, където пасторът и неговият спътник прекосили реката. Видели, че следите от двама мъже по меката почва водели към брега. Забелязали и мястото, където дървото било заседнало, но от него нямало и следа. Тогава разбрали, че Бог наистина е изпратил мост, за да може служителят Му да се прибере у дома.


* От Мей Портър, която служи като заместник директор по въпросите на децата към мисията в Папуа Нова Гвинея по времето, когато написва тази история.

[Свързан урок]

Created by ULimited®