Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Удивително пътуване – Част 2


Бележка: Част 2 продължава с истории на очевидци от Соломоновите острови, разказани от Карол Бом, съпруга на Уейн Бом, бивш президент на мисията „Соломонови острови“. Сега той служи като ръководител на Хоуп ченъл в Сидни, Австралия.

Една от големите нужди на близкия остров Саво бе цистерна за вода. Адвентистите от острова дадоха цистерната на друга църква, като по този начин удивиха свещеника и цялата общност. Те се зачудиха защо адвентистите ги е грижа дали имат прясна вода за пиене. Така сърцата започнаха да откликват.

Наскоро млади хора от църквата ни в Мбекона отидоха на лагер в Саво и започнаха да дават мълчаливото си свидетелство пред местните. Когато пристигнали, останали изненадани, че ги посрещат като царе. Дори ги поканили да проведат съботното си богослужение в неадвентна църква, като много от местните хора я посетили. На свой ред нашите младежи посетили църквата им в неделя. Пасторът ни дори бил помолен да проповядва. Каква тема избрал? Съботата! Сигурен съм, че е имал здрави нерви.

Младежите ни се сприятелили с много от местните млади хора, някои от които им казали, че искат да станат адвентисти, тъй като адвентните вярващи са хората на Словото и на действието. Отново ги поканили да проведат събрания, а селяните започнали да проявяват интерес и да ги посещават. Главният старейшина Иван Гему ми каза: „Правех планове как да постигнем нещо значимо там, но се оказа, че трябва да тичам колкото се може по-бързо, за да настигна Бога.“

Друга история идва от красивия остров Чойсеул. Регионалният директор и екипът му провеждали там евангелизационни събрания, когато чули за жена, която живеела сама в гората от 30 години и вече била подивяла. Живеела с глутница от десетина кучета. Намерили я едва след няколко дни търсене. След като я открили, останали шокирани от вида на подивялата жена със сплъстена коса и дълги нокти. Внимателно се сприятелили с нея и я поканили да дойде в селото. Тя ги последвала. Постепенно хората от общността започнали да общуват с нея, а тя решила да посещава някои от събранията. Току-що получихме известието, че е откликнала на поканата да предаде живота си на Исус.


* Продължава следващата седмица.

[Свързан урок]

Created by ULimited®