Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
      Магазин
     Детски кът
     Разкази
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Намиране на истинското злато – Част 1


Амаир бил роден в Манаус, столицата на район Амазонас в Бразилия. Малко след раждането му неговите родители се развели и майка му го отвела в Манакапуру – град по поречието на Амазонка. Тъй като семейството се препитавало със селско стопанство, майката на Амаир се преместила в малко село, където купила много земя.

Амаир израснал и бил повикан в армията. След 15-месечната служба започнал да се подготвя за друго приключение – търсене на злато. През 80-те години на 20-и век в Бразилия се разгоряла златна треска и навсякъде, където било намерено злато, се струпали тълпи копачи.

Братът на Амаир, който работел в една от тези „златни“ области, го поканил да живеят заедно. Амаир нямал представа, че брат му е станал адвентист от седмия ден. Докато работели заедно, братът започнал да говори за своята вяра. Обаче само седмица след пристигането му властите закрили всички места за търсене на злато и Амаир останал без работа.

Макар и силно разочарован, Амаир останал при брат си и продължил да учи. „Моят брат ми разказа за Исус и това ме направи щастлив. Загубих златото, което търсех, но намерих истинското злато!“ Братът му изнесъл поредица библейски уроци и не след дълго Амаир се кръстил в Църквата на адвентистите от седмия ден.

Тогава съвестта започнала да го измъчва. Ами останалите от семейството? Кой ще сподели това небесно съкровище с тях?

Първо отишъл при сестра си, която живеела в Манаус. За негова изненада и радост тя също станала адвентистка. Останал там цяла година, докато сестра му затвърди своята вяра.

По същото време Амаир се запознал с млада жена на име Франсинет, която не била адвентистка. Без да предполага какво ще се случи, Амаир се сприятелил с нея и решил, че ще я спечели за Бога и за себе си. Двамата останали приятели дълго време и заедно изучавали Библията. „Отначало тя прегърна истината, а след това прегърна и мен!“ – разказва Амаир с усмивка. След време Франсинет била кръстена и не след дълго двамата се оженили. Семейството се преместило в село по горното течение на Амазонка, а когато получили покана от майката на Амаир, се преместили в малкото село, където тя живеела.

В селото имало нужда от учител. По същото време властите в район Амазонас обявили, че всеки, който има завършен четвърти клас, може да стане общински учител. Амаир бил избран за учител в общността на своето село.

Той имал природната дарба да преподава, но желанието му било да преподава нещо повече от четене, писане и аритметика. Искал да споделя „Божието злато“, което бил намерил!


* Продължението следва.

[Свързан урок]

Created by ULimited®