Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Една мечта се сбъдва – Част 2


Историята до тук: Саманта с радост приема да работи в джунглите на Амазонка като медицинска сестра от мисионската лодка „Лузейро“. В селска клиника предоставя единствената медицинска помощ на хиляди хора по поречието на реката. Често се сблъсква със спешни случаи, при които трябва да разчита изцяло на Бога. Една вечер в клиниката пристига мъж, чиято ръка е в кървави бинтове.

„Какво се е случило?“, попитала тя човека.

„Работех с мелачка и ръката ми бе захваната от остриетата“, отговорил той.

Саманта и помощничката й Глория внимателно почистили ръката, намазали я с антибиотъчен крем и я превързали стегнато с чисти бинтове. Помолили се с него, но много добре знаели, че той има нужда от много по-сериозна медицинска помощ. Тогава помолили Бог да се намеси.

След няколко минути майка, баща и десетгодишният им син пристигнали пред клиниката. Детето било ухапано от една от най-отровните змии по Амазонка.

„Преди колко време беше ухапан“, попитала Саманта.

„Преди пет часа“, отговорили родителите.

Саманта останала силно изненадана. Според медицинската литература момчето би трябвало вече да е мъртво. Бързо провела необходимото лечение, правейки всичко възможно да предотврати разпространяването на отровата.

Семейството се било опитало да помогне на детето, като сложи кафе върху раната и го накара да изяде опашката на змията с надеждата, че така ще бъде предпазено. Тъй като то ставало все по-слабо, родителите решили да го заведат в клиниката. Саманта знаела, че само по чудо то е живо и за да оживее, отново ще има нужда от Божията помощ. Тя знаела също, че не само детето, но и мъжът с ранената ръка трябва да бъдат отведени в най-близката болница на около осем часа пътуване с обикновена лодка или на два часа път с бързата лодка на АДРА „Джеси Холиуел“.

Макар че бързата лодка била най-доброто решение, на тях им било ясно, че резервното гориво на клиниката за цял месец ще бъде изчерпано. Пазели го за спешни случаи, които биха могли да възникнат с групата от Южноамериканската дивизия, дошла да направи известни подобрения в клиниката и в селото.

Като разбрал, че два човешки живота са в опасност, Хърбърт Калберматер, директор на АДРА за района на Амазонка, отишъл при групата и обяснил каква е ситуацията. Веднага му казали да използва горивото и заявили, че самите те ще разчитат на Бога за закрила.

Било тъмно и валял дъжд, когато двамата пациенти и майката на момчето се качили на лодката за бързо пътуване до най-близката болница. Дъждът се смесвал с пръските от реката, когато малката лодка с ценния си товар се понесла по реката. Саманта продължавала да се грижи за своите пациенти и да се моли Бог да се намеси.


* Продължението следва.

[Свързан урок]

Created by ULimited®