Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
      Магазин
     Детски кът
     Разкази
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Една мечта се сбъдва – Част 1


Още от детските си години Саманта обичала да слуша вълнуващи истории за мисионерските лодки „Лузейро“. Очарована, тя си представяла как работи като мисионер по река Амазонка, също като Лио и Джеси Холиуел. Едва ли някога се надявала мечтата й да се сбъдне.

След като завършила гимназия, Саманта била приета в програма за медицински сестри към държавния университет Уест Параня в Южна Бразилия. По време на обучението си имала големи трудности, тъй като някои часове се провеждали в събота. Макар че успявала да вземе часовете в други дни, това й коствало една допълнителна година. Накрая обаче всичко съдействало за добро.

В края на обучението пред Саманта се отворили много възможности за работа, но сърцето й било привлечено от мисионската дейност. Когато получила покана да стане мисионер доброволец в района на Амазонка в Северна Бразилия, Саманта започнала да обмисля тази възможност.

„Исусе – молела се тя, - ако искаш да отида там, моля Те, отвори всички врати пред мене. Не знам какво да правя, но ако Ти желаеш да отида в Амазонка, ще го направя.“

След молитвата вратите започнали бързо да се отварят. „Дадоха ми пари за билети и някои хора ми подариха всичко, от което се нуждая. Желанието ми ставаше все по-силно и аз знаех, че Исус има план за мене.“

Скоро Саманта се озовала далеч в района на Амазонка, където била обучена от „Салва видас“ – подкрепяща адвентна мисионерска организация, която учи доброволците да работят в джунглите, като използват здравен евангелизъм и преподават библейски уроци. След три месеца, координаторът на проекта казал на Саманта: „Имам място за тебе в малко село. Ти ще бъдеш медицинска сестра на „Лузейро“.

Саманта не можела да повярва на ушите си. „Бях толкова щастлива – спомня си тя. – Там мога да използвам уменията си на медицинска сестра. Хората са много простодушни, с простички проблеми и аз мога да им помагам. Точно това искам да правя – да помагам на хора, които нямат никакви здравни познания. Ще се заловя за работа, толкова съм щастлива!“

Като сестра от „Лузейро“ Саманта работи сега с АДРА и живее в село, където ръководи малка клиника. Всяка седмица пътува с „Лузейро XXVI“ и посещава много села по поречието на Амазонка, като предоставя единствената медицинска грижа, която е достъпна за хиляди хора.

Независимо дали е на „Лузейро“ или в селската клиника, Саманта често се сблъсква със спешни случаи, при които само Бог може да помогне. Много пъти е виждала директната Му намеса в спасяването на човешки живот.

Рано една сутрин Саманта наблюдавала как малка лодка акостира на брега. От нея изскочил човек, чиято ръка била овързана в кървави бинтове. Саманта бързо развила превръзката и видяла премазаните му пръсти и длан.


* Продължението следва.

[Свързан урок]

Created by ULimited®