Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Божията спасителна десница – Част 1


Уесли Бонда бил пастор на няколко села в Малави. Семейството му живеело в къща с две стаи. Тай като там нямало електричество, г-жа Бонда приготвяла храната за семейството на огън пред дома.

Веднъж след вечеря г-жа Бонда се върнала при огъня, за да приготви закуска от саджа (гъста каша от царевично брашно). Съпругът й седял в предната стая и работел над някакви книжа. Децата мълчаливо очаквали семейното богослужение, а петгодишният Джошуа спял на рогозка до краката на баща си.

След като запалил парафинената лампа – единственият им източник на светлина – пламъкът започнал да мъждука и пастор Бонда забелязал, че горивото е свършило. Донесъл малко парафин и започнал да пълни лампата. Той обаче не знаел, че парафинът бил замърсен с бензин. Докато сипвал течността, лампата избухнала в ръцете му.

Инстинктивно пасторът я хвърлил към другия край на стаята, но дрехите му се запалили. Съпругата чула експлозията, погледнала и видяла, че той тича навън с горящи дрехи. Тя веднага хвърлила леген с вода върху него, докато той се търкалял по земята. Скоро огънят угаснал.

Децата изтичали навън с викове „огън, огън!“ Горящата течност била запалила предната стая. В уплахата си те не забелязали, че малкият Джошуа не е при тях. След няколко секунди г-жа Бонда видяла как Джошуа изпълзява навън с горящи дрехи. Тя изпищяла, грабнала най-малкото си дете и го потопила в леген с вода. Огънят угаснал, но Джошуа вече бил получил ужасни изгаряния.

Съседите наизлезли от домовете си, за да видят какво се случва. Втурнали се да помагат, но по-голяма част от семейната покъщина изгоряла.

В селото нямало клиника или болница. Един от съседите се затичал към къщата на фермер, който притежавал кола. Започнали да тропат на вратата му и да го молят да помогне. Той веднага се съгласил да закара семейство Бонда в най-близката болница. Въпреки бързането семейството влязло в спешното отделение едва след полунощ. Били изтекли четири часа от експлозията.

Докторите се изненадали от изгарянията на пастора и на сина му. Раните на пастор Бонда били дълбоки, а малкият Джошуа бил в още по-тежко състояние. Имало ужасни изгаряния по краката му, стомаха и гърдите. Малкото момче не спирало да крещи от болка. Докато се опитвали да спасят бащата и сина, лекарите се опитвали да ги подготвят за евентуалната смърт на Джошуа.

„Правим всичко, което можем за сина ви - казал един от лекарите внимателно. – Изгарянията са толкова тежки, че за него ще е по-добре да умре.“

„Не! – отговорила г-жа Бонда твърдо. – Бог е спасил живота му. Правете каквото е необходимо, но трябва да знаете, че Бог ще спаси сина ми.“


* Продължението следва.

[Свързан урок]

Created by ULimited®