Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Повече от задоволителна кариера – Част 1


Хари и Алекс работели като охрана в Малави. Често разговаряли, за да преодолеят скуката. Една нощ Алекс казал: „Имам идея как да спечелим малко пари.”

„Каква ти е идеята”, попитал Хари заинтересуван.

„Можем да използваме пушките си в един малък страничен бизнес - отговорил Алекс и вдигнал пушката си. – Богатите имат повече, отколкото се нуждаят, а ние се нуждаем от повече, отколкото получаваме. Можем да вземем малко от тях, за да имаме достатъчно за нас.”

Хари не бил много сигурен, но накрая се съгласил. Двамата влезли в дома на богато семейство и откраднали парите и всичко, което могли да отнесат. След няколко дни ограбили и други домове. Една нощ обаче ги хванали. Докато стоял в затвора, Хари осъзнал колко сериозни са престъпленията му. Двамата били осъдени на осем години изправителен труд в затвор с максимални мерки за сигурност и ги изпратили в различни затвори.

Хари пристигнал в затвора твърдо решен да избяга. Върху затворническата му риза била изписана продължителността на присъдата. Веднъж Хари подкупил друг затворник да си разменят ризите.

Малко след като облякъл новата риза с по-скорошна дата на освобождаване, бил преместен на работа с по-малка охрана в градината на затвора. Забелязал, че всеки следобед въоръжените пазачи, които ги наблюдавали, започват да дремят. Един ден, докато пазачът се прозявал, Хари изкопал дупка и избягал. Другите затворници също започнали да бягат.

Всички били хванати с изключение на Хари, който се скрил сред някакво големи камъни. След смрачаване охраната се отказала от търсенето си и се върнала в затвора. Хари изпълзял от скривалището си и избягал.

Намерил си работи и цели 18 месеца работил упорито и се пазел от всякакви неприятности. Един ден, когато слязъл на автобусната спирка, полицаите го хванали и го върнали в затвора. Сега вече трябвало да излежи 10 години.

След като го върнали в килията, с изненада намерил там бившия си партньор в престъпленията Алекс.

„Хей, имам идея”, казал Алекс, след като Хари се настанил.

„Каква ти е идеята?”, попитал Хари. Изведнъж се почувствали като в доброто старо време.

Затворническите стени били изградени от тухли от кал и покрити с дебела замазка от цимент. Хари и Алекс решили да пробият малък тунел. Били необходими само три дни, за да прокопаят стената. Двамата изчакали до мръкване и изпълзели през дупката.

Всичко изглеждало спокойно, но докато се измъквали, един от пазачите ги видял и започнал да вика. Останалите започнали ги подгонили, но Хари и Алекс имали достатъчно преднина.

Двамата спрели кола на пътя, накарали шофьора да излезе и я взели. Подкарали към града и я продали за резервни части. Един човек обаче се усъмнил и уведомил полицията. Алекс избягал, но Хари бил заловен. Този път го изпратили в малък затвор, където да го контролират по-строго. Това решение променило живота му.


* Продължението следва.

[Свързан урок]

Created by ULimited®