Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
      Магазин
     Детски кът
     Разкази
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Дар от реката – Част 2


Донешор имал силното желание да узнае истината. Решил да отбелязва с червен молив всичко от Библията и от Гита, което било добро и полезно. Скоро осъзнал, че подчертава почти всичко от Библията. Решил, че някога ще стане християнин, без да има ни най-малка представа как и кога ще се случи това.

Отишъл да учи в колеж и не му оставало много време за четене, но желанието да научи нещо повече за Бога не го напускало. Когато се прибрал у дома след завършването си срещнал стар приятел на пазара.

„Станаха християнин”, казал приятелят му. Донешор се стъписал. Разказал му за намерената в реката Библия и го попитал: „Как мога и аз да стана християнин?”

Приятелят му се зарадвал и го прегърнал. След това му обяснил, че в град на около 45 километра има църква, където Донешор би могъл да разбере как да стане християнин.

Рано в съботната сутрин Донешор се качил на автобус до града, където се намирала църквата. Намерил домашната църква и влязъл вътре. Всички седели със затворени очи. Донешор не разбрал, че се молят. Разгледал ги внимателно. „Приличат на нормални хора”, помислил си той. Когато отворили очите си, те с изненада видели, че Донешор стои близо до вратата. Приветствали го и го поканили да се присъедини към тях.

Донешор посещавал църквата винаги, когато имал възможност, но не бил в състояние да пътува до там всяка седмица, тъй като автобусните билети били доста скъпи. Изпитал голяма радост от нещата, които научавал, и започнал да разказва на приятелите си. Някои от тях също решили да посетят църквата. Редували се в пътуванията и тези, които посещавали богослуженията, разказвали на останалите за наученото.

Цяла година Донешор и приятелите му ходели на църква по този начин. Донешор съобщил на пастора, че желае да бъде кръстен. Пасторът с радост щял да извърши подготовката за кръщението, но се извинил, че църквата е малка и няма басейн за кръщение. „Ще трябва да те кръстим в река Ченги”, казал той със съжаление.

„Но това е чудесно – отговорил Донешор. – Същата река, която ми донесе Библията, ще запечата завета ми с Бога.”

Донешор и още 24 души били кръстени в реката, където започнало търсенето му на Бога. Сред тези 24 души били и седем приятели, които Донешор довел до Христос. Те са първите християни от общността Трипура.


* Донешор Трипура е изучавал теология в адвентната семинария в Бангладеш и е завършил колеж в Бангладеш.

[Свързан урок]

Created by ULimited®