Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
      Магазин
     Детски кът
     Разкази
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

В търсене на мир, Част 1


Тан израснал в малък град в Южен Китай. Тъй като бил изключително срамежлив, изпитвал големи затруднения при общуването с хората и често се чувствал много самотен. Смятал, че религията не е нищо повече от суеверие, но въпреки всичко усещал някакъв копнеж по духовните неща. Решил да започне да пътува, за да търси душевен мир.

Пристигнал в далечен град, където срещнал християнски пастор, който го запознал с Библията. Няколко души я изучавали, след което Тан се почувствал привлечен от библейския Бог. Решил обаче да продължи с търсенето си, преди да възприеме дадена философия.

След два месеца Тан се върнал с желанието да научи нещо повече за Бога. Пасторът му помогнал да си намери работи и двамата възобновили библейските уроци. Този път сърцето на Тан било докоснато и той решил да стане християнин. В него се зародило и желанието да работи за Бога. Научил за някакви събрания в далечен град и решил да ги посети. След като спечелил малко пари, купил билет за влака, но по-голяма част от пътя извървял пеша. Стигнал до града след месец.

Тан останал там няколко месеца и заработил заедно с друг християнин. После решил да се върне в родния си град, където да споделя евангелието със своето семейство и с приятелите си.

Когато се завърнал в селото, започнал да споделя вярата си, но хората не проявявали голям интерес. Някои отхвърляли вестта му, а други му се подигравали. Тан постел и се молел. „Господи, нима тук няма нито един човек, който да пожелае да слуша?” Не намерил никой освен местния хулиган на име Тао Йех.

Тао участвал в банда, която тормозела градчето. Четири души от бандата били пратени в затвора, а един – убит по време на някакво нападение. Макар че Тао се славел като закоравял комарджия, побойник и пияница, Тан разговарял с него за духовното му състояние и му предложил да се моли за него. Тао обаче се изсмял и заявил, че ако някога има нужда от Бога, обезателно ще се обади на Тан.

Никой не желае да ме слуша, помислил са Тан. Решил да напусне градчето и да намери вярващи, с които да изучава Библията. На излизане от града Тао го видял и тръгнал заедно с него. Докато вървели по пътя, Тан почувствал внушението, че трябва да се помоли за Тао. Той отказал на молбата му за молитва, но накрая се съгласил. Те застанали край пътя и Тан се помолил.

Преди да се разделят, Тан дал на Тао малка Библия, надявайки се, че той ще я прочете. После се сбогували. Тан нямал представи дали някога ще види Тао отново или просто ще чуе новината, че е умрял при някакво сбиване.

Тан се запътил към голям град, където имало група от активни християни. Още с пристигането си бил уведомен, че трябва да се върне в родното си място, защото в противен случай ще го арестуват. Макар че си купил билет за влака, решил все пак да се опита да открие християните, за които бил чул.

Намерил карта и започнал да търси. Открил адвентна църква и се запознал с пастор Шох и няколко младежи, които се подготвяли да станат младежки ръководители. Там с радост откликнал на поканата да остане да изучава Библията.


* Продължението следва

[Свързан урок]

Created by ULimited®