Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Свидетелството на домашната църква


Жанг Вей не бил обикновен гражданин. Бил служил предано в китайската армия и като уважавана личност бил избран за кмет на своето село.

Дошъл моментът, обаче, когато Жанг Вей взел решение да се премести в по-голям град, за да спечели повече пари. Опаковал си багажа и пристигнал в един от най-големите градове в областта, където започнал да работи в строителството.

Веднъж, докато се разхождал из града, чул нещо, което привлякло вниманието му – песен, която идвала от партерния етаж на голям жилищен блок. Приближил се, погледнал през отворените прозорци и видял хора, които пеели и се молели заедно.

Един човек излязъл от апартамента и го поканил да влезе. Тъй като твърдял, че е будист, нямал голямо желание да влезе в апартамента, но тъй като му се искало да разбере нещо повече, накрая решил да посети тази адвентна домашна църква.

Забелязал, че много от присъстващите имат библии и изразил желанието си да научи нещо за тази необикновена книга. Адвентистите с радост споделили с Жанг Вей някои от най-важните библейски истини и се помолили с него.

Той започнал често да посещава тази църква. Веднъж бил разгледан въпросът за здравословния начин на живот и за храненето. Църковните членове му обяснили библейските закони за чистите и нечистите меса и му казали, че свинете са нечисти и много често са заразени с паразити.

Тъй като не им повярвал, Жанг Вей решил да си направи малък експеримент. На строежа работили много хора и често готвачът на фирмата купувал цяло прасе, за да нахрани работниците. В желанието си да разбере доколко нечисто е това прасе, Жанг Вей взел ножа и когато никой не го наблюдавал, направил разрез и видял, че вътре гъмжи от червеи. Силно изненадан и отвратен, той никога вече не се докоснал до свинско месо.

Не след дълго Жанг Вей приел всички библейски истини и бил кръстен в Църквата на адвентистите от седмия ден. След кръщението му пасторът го насърчил да се върне в родното си село и да направи така, че светлината на Исус да озари хората.

Жанг Вей се завърнал и основал адвентна домашна църква, в която имало само един човек – самият той. След като започнал да споделя наученото от Библията с другите, скоро църквата му се разраснала. Днес в района, където живее Жанг Вей, има шест адвентни църкви, а в три съседни общини има църкви благодарение на молитвите и мощното му свидетелство.

[Свързан урок]

Created by ULimited®