Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Лагерът „Поларис” – пътеводна звезда


След като се оженили, Роланд и Джаки започнали да обмислят как да достигнат с евангелието околните общности в Аляска. Решили да построят адвентно училище на собствената си земя в близост до езерото. Нарекли го „Мисионското училище” за ученици от първи до осми клас. Студентите и родителите били възхитени, а децата започнали да идват чак от Ноум, за да посещават занятията. За да настанят учениците, те построили две общежития. Освен всичко това семейство Муди основало адвентна група и построило първата адвентна църква в Алекнагик.

След като училището се разраснало, Роланд и Джаки решили да създадат по-добри условия за учениците си и да построят лагер. Нямахме къде да заведем децата за извънучебни дейности, припомня си Роланд, а на децата наистина им харесва да излизат навън. Наименували новото място „Лагер Поларис” – по името на светлината на Северната звезда.

Роланд Муди купил няколко стари сгради от консервна фабрика, която била преустановила работа. Той прекарал с баржа сградите през Бристолския залив до Алекнагик и после още 12 мили нагоре по езерото до Лагер Поларис. Шестдесет години по-късно тези стари сгради все още се използват през лятото от децата в Западна Аляска.

Десетилетия наред Роланд и Джаки Муди с радост настанявали децата и ги извозвали с баржа нагоре по езерото до лагера. Всяка година през последната събота от лагера цялата адвентна църква в Алекнагик подготвяла празнество за децата и всички пътували по час и половина с лодка до лагера Поларис, където прекарвали една специална събота край езерото заедно с летуващите. След смъртта на Джаки Роланд се оженил за Бевърли, която помогнала да се продължи традицията на лагера.

През годините лагерът се превърнал във важно служене за младите хора в Западна Аляска. Много от децата, които го посещавали, били израснали в недобри домове, където бедността, алхолизмът и насилието били нещо обичайно. Често възкликвали, че този лагер бил най-доброто нещо, което им се случвало през годината, тъй като там били обичани, приемани и за тях се грижели.

След като Роланд и Бевърли се пенсионирали и се преместили в Уола Уола, щата Вашингтон, дейността на лагера Поларис продължава.


* За да се запознаете с някои от децата в лагера Поларис, можете да прочетете техните история в сайта www.adventistmission.org/resources.

[Свързан урок]

Created by ULimited®