Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Съботните обувки


Беки се нуждаела от нови обувки. Отишла в любимия си магазин близо до Нюпорт Бийч, щата Калифорния, и там си избрала един чифт, но разбрала, че нейните размер не е наличен.

Служителят Дуайт Маккийвър я уверил, че ще поръчат от нейния размер и обувките ще бъдат в магазина в сряда следобед.

Беки се върнала в сряда, но обувките не били там. В четвъртък пак ги нямало. Когато Беки отишла в петъчния следобед, Дуайт обяснил, че камионът за доставки още не е пристигнал, но всеки момент ще бъде там. Беки почакала още няколко минути, но решила да си тръгне. Петнадесет минути, след като напуснала магазина, обувките били докарани.

Дуайт бързо й се обадил на домашния телефон и оставил съобщение. След известно време тя върнала обаждането и обяснила, че ще носи старите си обувки и на следващия ден, а новите ще вземе в събота вечерта.

Само след няколко минути Беки се завърнала в магазина. „Просто дойдох да ви кажа, че не се сърдя за това, че не получих обувките навреме. Впечатлена съм от всичко, което направихте, за да разрешите проблем.” Изрекла тези думи и си тръгнала.

„Ами обувките”, попитал Дуайт. „Ще ги взема утре вечерта”, отговорила Беки. Тъй като помислил, че тя няма пари, Дуайт й предложил заем, но се оказало, че не парите са проблемът. Объркан, Дуайт се опитал да разбере за какво става въпрос.

Накрая Беки обяснила: „Аз съм християнка и желая да почитам Бога в събота.”

„Събота?” [сабат]. Единствената събота, за която Дуайт знаел, била рок групата Блек сабат.

„Аз също съм християнин – казал той, - но не виждам какво общо има това с купуването на обувки.”

„Ако си християнин – отвърнала Беки с усмивка, - сигурно знаеш, че една от десетте заповеди изисква от нас да спазваме съботата свято и не бива да купуваме или продаваме.”

Заинтригуван, Дуайт пожелал да научи нещо повече. Беки го поканила на семинар върху книгата Откровение, който се провеждал наблизо, и той се съгласил. „Бях разгръщал Библията няколко пъти и се чудех какво предстои да се случи. Отидох директно на последната книга, но не можах да разбера нищо. Имаше някакъв звяр с много глави, но това не ме обезпокои, защото знаех, че има ядрени оръжия, с които могат да бъдат унищожени всичките му глави.”

Когато го казах на Беки, тя се засмя. Трябва да дойдеш на семинара и да разбереш за какво става въпрос.


* За да разберете как верността на Беки довела Дуайт и мнозина от семейството му до библейската истина, прочетете историята в списание „Мисия” – първата тримесечие на 2015 г., или онлайн на адрес: http://www.adventistmission.org/mqa-home

[Свързан урок]

Created by ULimited®