Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Добротата винаги се отплаща


Миранда Стар, директор и учител в академията Паркърсбърг в Западна Вирджиния, решила да си направи експеримент със своите ученици от първи и втори клас.

В часовете по Библия учихме за добротата и колко заразна е тя. Решихме да проверим дали наистина действа.

На Миранда и дошла идеята да отидат в Игъл Пойнт – местен социален дом, където учениците можели да практикуват умението си да четат и да се сприятеляват с обитателите. „Ние обичаме да пеем, но се запитах какво друго можем да направим за тях, как да се сприятелим?”

Идеята станала много популярна и до януари учениците можели вече да четат достатъчно добре, без да им е необходима чужда помощ. „Посещаваме Игъл Пойнт през петък – обяснява осемгодишният Бен. – Пеем на цялата група и четем на нашите приятели.”

„Не бе трудно да си намерим приятели – обажда се седемгодишният Рейгън. – Виждаме ги и си избираме един, защото ги харесваме!”

Учениците избират също книгата или книгите, които искат да прочетат на своя приятел и радост си сменят книгите с други съученици, ако те са приключили със своята.

Докато четат, те развиват своето приятелство. „Името на моята приятелка е г-ца Джейн – казва шестгодишната София. – Четох й за животинските следи и за червената лисица. Тя ми каза, че някога е имала червена лисица за домашен любимец.”

Обитателите на дома се радват на посещенията и хвалят учениците за това колко добре се справят с четенето. „Харесва ми да виждам как моят приятел се усмихва”, добавя Бен.

Учениците от 3 до 8 клас също участват. „Наистина ми харесва да ходят там - споделя Райли, на 9 години. – Има един човек, на когото чета. Казва се Марк. Той винаги се радва да ме види и ми казва: „Бог те обича.” Наистина ми харесва и бих желал да ходим там по-често.”

В знак на благодарност за посещенията на учениците управата на Игъл Пойнт устрои празненство в тяхна чест и награди Миранда Стар с плакета: „Малки доброволци на годината – Академията Паркърсбърг.” Стоплихме сърцата на мнозина с това, че показахме, че се интересуваме от тях. Доброволците са светещи звезди.

Като размисля за своя експеримент по доброта, Миранда знае, че той е успешен. Добротата се отплаща. Опитахме се да им дадем радост, но те ни дадоха много повече.

[Свързан урок]

Created by ULimited®