Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
      Магазин
     Детски кът
     Разкази
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Верният Реналто


Реналто и родителите му живеят в град по крайбрежието на Северно Перу. Когато бил на 8 години, майка му загубила работата си. Семейството било изправено пред големи финансови затруднения. По-малкият брат на Реналто бил болен и майката трябвало да го гледа у дома. Реналто извървял пътя до църквата сам. Той се помолил Бог да помогне на семейството му да ходят отново всички заедно на църква.

Семейство адвентисти се нанесло в къща близо до дома на Реналто. Те научили, че майка му е готвачка и я поканили да открие ресторант в дома им. „Можете дори да наемете част от къщата, за да сте по-близо до работното си място и до децата”, предложило семейството.

Семейството се преместило в къщата и ресторантът станал особено популярен сред туристите, които посещавали плажа. Бащата завършил образованието си и намерил по-добра работа. Най-накрая Реналто и семейството му можели да ходят заедно на богослужение в малката адвентна църква в града.

Адвентното семейство поканило Реналто да изучава Библията заедно с тях и той приел. Поканил и няколко от съучениците си, но семейството адвентисти настояло той сам да организира своя малка група. „Ние ще ти помагаме”, насърчили го те.

Реналто започнал да изучава Библията с приятелите си. Дошли и други деца и групата се разраснала. След края на библейския курс Реналто, Сандра и един от съучениците му били кръстени. Сандра поканила Реналто да основе малка група в къщата й. Скоро се образувала още една малка група.

Бащата на Сандра не бил християнин, но той вече бил забелязал промяната в живота на дъщеря си. Слушал дискусиите в групата и след време приел Исус за свой спасител. Родителите на Сандра също започнали да ходят на богослужение в малката адвентна църква. Те поканили и някои приятели в детската група и скоро там имало повече възрастна отколкото деца. Жена от църквата предложила да води часовете на възрастните в отделна група. Сега 15 до 18 души посещават тази група всяка седмица.

Малката група на Реналто и Сандра се преместила в църквата, където повече от 25 деца я посещават ежеседмично. Реналто помага в ръководенето на групата, макар че е един от най-младите. Той им напомня: „Спомняте ли си, когато ви поканих в групата? Сега е ваш ред да поканите своите приятели.” По този начин групата нараства.

[Свързан урок]

Created by ULimited®