Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Покажи ни църквата си


Иван и Равета израснали в традиционната църква в Македония. След като се оженили, Равета продължила да ходи на църква от време на време, макар че Иван не я придружавал.

Когато Библията станала достъпна на македонски език, Равета си я купила. Не я прочела, а само я оставила на етажерката и я забравила.

Години по-късно Иван, който бил адвокат, получил инфаркт. Докато се възстановявал, помолил Равета да му даде Библия. „Познавам законите на страната – казал той. – Сега искам да прочета Божиите закони.” Иван прочел десетте заповеди и заявил пред жена си, че те са нарушавали Божиите заповеди през целия си живот. Бог казва, че не трябва да имаме други богове, а ние си имаме икони в дома и в църквата. Писано е, че Бог е ревнив и желае да се покланяме на Него, а не на светии. Тук е заявено, че трябва да спазваме и седмия ден, събота, а не първия ден.

Равета взела Библията от Иван и започнала да я чете. Всеки ден отделяла по няколко часа. Скоро хвърлила иконите и потърсила църква, която спазва съботата. Не можела обаче да намери такава и затова семейството започнало да се покланя на Бога в дома си всяка събота. В отчаянието си Равета извикала: „Господи, моля те, покажи ни Твоята църква!”

Включила телевизора и чула пастор да говори за второто идване на Христос – точно темата, която изучавали. В края на програмата на екрана било изписано името Църква на адвентистите от седмия ден. Тя се обадила и поискала да говори с пастора. Той предложил да ги посети в дома им.

Иван и Равета го засипали с въпроси за десетте заповеди и други библейски текстове, които не им давали покой. Той се усмихнал и им обяснил всяка тема в дълбочина.

Иван и Равета били доволни, че са намерили истинската църква и започнали да я посещават. Споделили наученото с родителите на Иван. Те повярвали и се присъединили към църквата преди Иван, който водел борба с цигарите. Накрая предал този навик на Бога и Бог му дал победа. Иван и Равета били кръстени заедно. „Благодарим на Бога за телевизионната програма, която ни доведе в църквата, където Бог се радва да обитава”, казва Равета.


* Иван и Равета Стратрови живеят в Скопие, Македония.
Created by ULimited®