Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Кутията с истории


Мука е третата съпруга на главатар от племето Химба в Северна Намибия.

Макар че някои деца от племето ходят на училище, само неколцина от останалите в селището могат да четат или да пишат. Те предават своята история и култура на децата си по време на вечерната седянка около огнището.

Повече от 15 години адвентни мисионери работят с членовете на Химба, сприятеляват се с тях, говорят им за Бога, показват им, че наистина ги е грижа за тях. Те се молили за Мука, когато била сериозно болна и Бог я излекувал. Съпругът й проявява уважение към мисионерите за това, което правят за семейството и народа му.

Мука се радва на посещенията на мисионерите и охотно взема участие в техните молитвени събрания. Би желала да посети богослужение, но най-близката църква е доста далече, а семейството е прекалено голямо, за да се събере в магарешката каруца. Мука се отдава на молитви, когато й остане малко свободно време.

Наскоро мисионерите провели специално лагерно събрание за хората от Химба. Всички били поканени и почти всички се отзовали на поканата. Там мисионерите дали на главатаря специален подарък – МР3 плеър, захранван от соларна батерия. Показали на хората как да го поставят на слънцето, за да се зарежда батерията и как да го включват, за да слушат истории за Бога на родния си език.

Когато се върнал у дома, съпругът на Мука дал плеъра на първата си жена. Когато изслушала историите, тя го предала на Мука и децата й. После го дали на следващата жена и на всички останали семейства и така историите за Исус станали част от живота на племето Химба. „Разбирам Бога по-добре сега, след като чух разказите, които мисионерите ни дадоха в малката кутийка – казва Мука. – Искам да знам повече за Бога и да науча как да го следвам по-добре.”

МР3 плеърът се оказа средство за навлизане сред племето Химба и даренията от една тринадесета събота дадоха възможност за купуване на стотици плеъри и записване на още много истории на езика на племето.


* Мука живее в селище в северната част на Намибия заедно с голямото си семейство.

[Свързан урок]

Created by ULimited®