Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Човекът, когото Бог промени


Робер и семейството му живеят в малко градче в източната част на Перу. Съпругата му Роксана започнала да посещава адвентната църква и да води децата със себе си. Често канела Робер, но той не се интересувал от религия.

Дълбоко в сърцето си обаче чувствал, че животът му не е това, което би желал. Често пиел, а по-късно изпитвал вина за лошите си навици, които не били добър пример за децата му. Искал да стане по-добър съпруг и баща, но не знаел как.

Веднъж един инцидент преобърнал живота му. „Бях пиян и загубих контрола над мотоциклета си – разказва той. – Паднах на улицата с разбит череп и счупени кости. Отведоха ме в болницата в безсъзнание. Когато след време се възстанових достатъчно, за да се прибера у дома, Роксана прекара часове наред, за да ми чете Библията и да ми разказва за Исус. Имах много време, за да размишлявам за живота си и за Бога. Един ден й казах, че желая да оправя живота си. Пожелах да се венчаем законно и да бъда кръстен. Пасторът и няколко църковни членове идваха да изучаваме Библията заедно и след като се подготвихме, бяхме кръстени заедно.”

„Преди да се свържем в Христос, животът ни бе тъжен – обяснява Роксана. – Сега пеем, молим се и четем Библията заедно като семейство. Толкова сме щастливи.”

Робер се върнал на работа и започнал да споделя новата си вяра със своите колеги. „Всеки път, когато ми се отдаде възможност, аз им разказвам това, което научавам за Христос – казва той. – Имам малък компютър, който използвам, за да показвам на останалите работници видео материали за Библията и за Бога.” Робер споделя своята вяра и с по-далечните си роднини. Макар че не са адвентисти, те се вслушват, защото са водели промяната в живота му. Когато наблюдават каква промяна е извършил в живота на Робер, те искат да променят и своя живот.

Сега Робер е образец на вяра в семейството си. „Имаме нужда от бащи, които да учат децата за Исус и за това, което Той подкрепя – обяснява Робер. Това е най-важните неща, които ние като родители можем да направим.”

С помощта на Роксана Робер се надява да се запише в училище и да изучава обществено здраве, за да помага на хората да водят по-здравословен живот. Това е един от начините да бъде пример на вяра за хората около себе си.

[Свързан урок]

Created by ULimited®