Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Те трябва да чуят


По време на учебните занятия в гимназия в Папуа Нова Гвинея, младият Уили Сисо забелязал, че не може да чува добре. Доктор му казал, че има възпаление в ухото. Слухът му продължил да се влошава.

Защо Бог го допуска, чудел се той. След като слухът му намалял още повече, Уили започнал да учи езика на глухонемите. Завършил учителския колеж и започнал работа като учител в средно училище. Освен редовните си часове, той преподавал на петима студенти с увреден слух.

През 2011 г. Уили се записал в Адвентния тихоокеански университет, за да изучава теология. Докато преподавал на глухи деца в близкото училище, той се запознал с Ной – помощник учител, който бил адвентист. Ной му обяснил, че не ходи на църква. „Не мога да разбера какво се говори там и никой не може да ми превежда.” След това лицето му засияло. „Тъй като ти все още можеш да чуваш и освен това знаеш жестомимичния език, нека основем служение за хората с увреден слух.”

Уили и Ной започнали да посещават адвентисти, които не могат да чуват, и да ги канят на богослужение в университетската църква. Уили чува достатъчно, за да може да превежда на групата благодарни вярващи.

Църковните членове посрещнали радушно вярващите с увреден слух и започнали да им помагат с транспорта. Групата се разраства и в момента в нея има десет редовни членове плюс посетителите.

Когато пасторът поканил Уили да проповядва пред цялата църква, той се съгласил и произнесъл проповедта си, като в същото време използвал жестомимичния език. Месец по-късно Уили поканил Ной да проповядва, а групата вярващи с увреден слух да водят съботното училище. Уили превеждал за всички присъстващи.

„Имам дълг към хората с увреден слух – казва Уили. – Бих желал да кача проповеди на езика пиджин, за да могат глухите да ги гледат и да получат това благословение.

Уили преподава жестомимичния език на други студенти в Тихоокеанския адвентен университет, за да могат и те да вършат евангелизационна работа сред глухите. „Почти всеки пастор и евангелизатор се среща с нечуващи хора. Ако владеят техния език, ще могат да им бъдат полезни.”

Служението на Уили продължава да се разраства, тъй като църковни членове с увреден слух посещават различни църкви всяка събота. „Сега разбирам, че Бог използва моя дефект, за да започне ново служение в южната част на Папуа Нова Гвиня. Исус е казал: „И това благовестие на царството ще бъде проповядвано по цялата вселена за свидетелство на всичките народи” (Матей 24:14). Глухите са част от нашия свят и те също трябва да го чуят.


* Уили Сисо е студент в Тихоокеанския адвентен университет в Папуа Нова Гвинея. Той се подготвя да служи на Бога и на хората с увреден слух като пастор.

[Свързан урок]

Created by ULimited®