Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
      Магазин
     Детски кът
     Разкази
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Точно навреме


Мери простенала, когато поредната контракция минала през тялото й. Тя се мъчела да роди от 18 часа, но бебето все още не се появявало. Четирима мъже я понесли на носилка до реката на няколко мили по-далеч, където се надявали да попаднат на някакъв обществен транспорт, с който да я закарат до държавната болница.

Буреносните облаци се събрали на хоризонта и като че проливният дъжд щял да се излее всеки момент. Ако хората не стигнели до реката преди тя да прелее от дъжда, не биха могли да я прекосят. Животът на Меги и на нероденото дете висели на косъм.

Меги и съпругът й живеят в голямо село в източната част на Папуа Нова Гвинея. Повечето жени раждали у дома или в семпъл родилен дом в центъра на селото. Акушерките обаче не могли да се справят с по-сложните случаи. Ако не успеели да прекосят реката, жената и бебето често умирали, докато търсели помощ.

Мъжете се забързали, когато големите капки дъжд започнали да падат върху тях. Стигнали до реката и внимателно минали през бързите води. След като стигнали до другия бряг, тръгнали към каменистото място, където спирал обществения транспорт. Не след дълго дошло превозното средство и съпругът на Меги й помогнал да седне в задната част.

Автобусът подскачал по неравния път и Меги стенела от болка. След тридесетина минути шофьорът спрял пред болницата и съпругът й помогнал да слезе. След малко влязла вътре и получила необходимата помощ.

На следващия ден двамата се качили на друг автобус, за да се върнат в селото заедно с новородения си син. Меги оцеляла, защото успяла да стигне до държавната болница навреме. Други жени от нейното село не успявали. Меги копнеела за деня, когато в собственото й село ще има нормална клиника.

Хиляди хора, които живеят в и около селото на Меги в Папуа Нова Гвинея, днес се радват, защото адвентната църква построи сертифицирана от държавата клиника в тяхното населено място. Местните хора все още не знаят много за адвентистите, но вече виждат, че те се грижат за техните медицински нужди и ги учат как да живеят по-здравословно. Адвентната медицинска сестра в клиниката има апаратура, за да им помага да раждат, както и лекарства, с които да ги лекува.

[Свързан урок]

Created by ULimited®