Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Да изискаш Божието обещание


Мама Нерея лежала на постелката в скромния си дом в Западна Кения. Нейното семейство подозирало, че страданията й са резултат от направена магия. Те посетили няколко шамана, за да премахнат магията, но Мама Нерея продължавала да страда. Поради заболяването си не можела да стои права или да ходи, а освен това нямала и глас. Самата тя била сигурна, че ще умре.

Животът на Мама Нерея бил изпълнен с беди. Съпругът й отишъл да търси работа в близкия град и я оставил сама да се грижи за децата. В желанието си да изкара малко пари, тя започнала да произвежда и продава местна бира. Не след дълго се пристрастила към собственото си производство. Когато се върнал от града, съпругът й започнал да пие заедно с нея.

И тогава се разболяла.

Веднъж, докато лежала на леглото, видяла трима души около себе си. Единият носел бяла одежда. Той я повикал по име и я утешил. После й казал, че ще бъде избавена през следващия ден.

„Ще бъда избавена от какво и къде?”, попитала тя. Човекът в бялата дреха й казал, че на следващия ден ще се срещне с двама мъже, които ще я изведат от оковите на болката и ще я заведат в светлината на Исус. „Никога повече не бива да се връщаш в тъмнината”, заявил посетителят.

Мама Нерея кимнала с глава.

Дъщеря й се сепнала, когато чула гласа й. „На кого говореше”, попитала тя майка си.

„Исус ме посети”, отвърнала Нерея.

На следващия ден двама младежи дошли да я посетят. Те й казали, че Бог им заръчал да отидат при нея, за да се помолят. Младите хора провеждали евангелизаторски събрания. Започнали редовно да идват да се молят за Мама Нерея и семейството й.

Не след дълго дъщеря й я намерила да стои изправена на вратата на колибата. През следващите няколко месеца здравето й се възстановила и тя започнала да посещава малката адвентна група. Съпругът й Джохана престанал да пуши и да пие и предал сърцето си на Господа.

Мама Нерея и Джохана станали силни поддръжници на Божието дело и довели мнозина от селото до Христос. Неотдавна Джохана починал, а Мама Нерея съвсем се състарила. Тяхното свидетелство обаче и примерът им се виждат в живота на хората, които са открили Христос в това малко населено място в Западна Кения.


* Вики Накабаяши се срещна с Моузес, синът на Мама Нерея, по време на мисионско пътуване в Кения.

[Свързан урок]

Created by ULimited®