Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Изборът на Чипо


Чипо е на 10 години и живее в южната част на Замбия. Нейните родители не практикували нито една религия, но съседите й я поканили на църква и тя отишла с тях. Харесало й да слуша за Бога и затова продължила да ходи на църква при всяка възможност.

Бащата на Чипо се ядосал много, когато разбрал, че тя посещава адвентната църква. „Стой настрана от тази църква – предупредил я той. – Ако продължиш, ще те накажа.” Чипо обичала Исус и искала да Му се покланя. Когато баща й отсъствал от дома, тя ходела на църква. Той обаче научил и я наказал строго. Това обаче не уплашило Чипо и тя продължила да ходи на богослуженията и да учи нови неща за Исус, Който я обича. Почти всяка седмица баща й я наказвал.

„Защо продължаваш да ходиш на църква, след като баща ти те наказва?”, попитала сестра й. „Бог ме обича и аз искам да съм Негово дете”, обяснила Чипо. На следващата събота сестра й отишла заедно с нея на църква. Когато бащата открил, че момичетата са били там, той ги наказал. Сестра й се страхувала да ходи на църква, когато баща им си бил у дома, но Чипо продължила да посещава адвентната църква.

Майка й също я попитала защо продължава да ходи на църква въпреки наказанията. „Научих, че Исус ме обича и аз също обичам Исус”, казала тя. Следващата седмица майка й я придружила на църква. Искала сама да провери какво толкова специално има там. Проповедта на пастора като че ли била точно за нея и майката решила да отиде там следващата седмица. Когато бащата се прибрал вкъщи, майката разказала какво е чула и го поканила да отидат заедно на църква. Той отказал, но позволил на майката и на момичетата да посетят богослужението. Чило започнал а да се моли Бог да им помогне и бащата да пожелае да се присъедини към църковното семейство.

След няколко седмици майката отново поканила съпруга си на църква и той неохотно се съгласил да ги придружи. След богослужението се извинил на Чипо и заявил, че ще продължи да ходи там заедно с цялото семейство. След няколко месеца родителите на Чипо били кръстени. Сега вместо да я гони, той ходи с нея на църква.

„Бог ми помогна да бъда вярна въпреки наказанията. Той ми помогна да доведа цялото си семейство при Исус”, казва Чипо.


* Чипо живее в Замбия.

[Свързан урок]

Created by ULimited®