Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
      Магазин
     Детски кът
     Разкази
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Мисия възможна


Сестра Зянг пътувала във влака, когато на една жена й прилошало. Друга жена побързала да помогне, като в същото време се молела над нея и плачела: „Трябва да повярваш в Бога.” Думите й останали в мислите на сестра Зянг дори след като слязла от влака.

Потърсила християнска църква и намерила домашна група. Там открила Исус и мир и радост, каквито не познавала до този момент. Домашната група била далеч от дома й, затова организирала друга група по-близо до дома си и поканила хора на богослужение. Станала изключително усърдна в споделянето на Божията любов с околните.

Тогава се запознала с адвентисти, които и показали чрез Библията, че Божият ден е събота, а не неделя. Тя прочела библейските текстове многократно и се убедила, че съботата наистина е Божият свят ден.

Сестра Зянг разказала на своите братя по вяра и на приятелите си какво е открила. Един след друг те се присъединили към нея в съботните богослужения. Сестра Зянг помолила адвентната църква в близкия град да им изпрати учител. Пристигнал мирянин, който да изучава Библията с тях. Имали няколко библии, но нямали никакви песнарки. Наложило се да правят копия на библейски текстове и песни.

Малката група вярващи нараснала повече, отколкото къщата можела да побере. Те се разделили и продължили да нарастват. За три години основали пет църкви и няколко домашни групи, всички водени от сестра Зянг.

Властите й наредили да прекрати религиозните събрания. Ден след ден сестра Зянг и други вярващи посещавали държавни служби, занимаващи се с религиозни въпроси, и продължавали да се молят на ум за получаване на разрешение да се събират за богослужение. Накрая губернаторът разрешил на адвентистите да си построят църква.

Вярващите в областта се събрали, за да помогнат в строежа на църквата и успели да я завършат за три месеца. Няколко домашни църкви продължили със събранията си. Само за две години вярващите построили още пет църкви с църковно членство от 50 до 500 души.

Сестра Зянг посетила курсовете за обучение, провеждани от основната църква в областта. Днес там има девет църкви, девет домашни групи и общо 800 църковни членове. Според нея най-голямата нужда е да бъдат обучени ръководители и миряни евангелизатори, които да помогнат в достигането на хората от съседните градове с вестта за Исус. „Така нарастваме – казва тя. – Те са гладни, но не знаят, че Исус може да задоволи всяка тяхна нужда. Трябва да им го кажем.”


* Зянг споделя Божията любов с хората в Северен Китай.

[Свързан урок]

Created by ULimited®