Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

По-силен глас


Централната адвентна църква в София имала план да записва съботноучилищните уроци и проповеди, след което да ги качва в интернет, за да могат всички да ги гледат. Купили камера и друго основно оборудване, но им трябвала още апаратура. Откъде биха могли да намерят пари, за да я купят? Започнали да се молят и да търсят, но не могли да завършат студиото.

Една събота след вечерната служба семейство българи, които живеели в чужбина, намерили Лена и й казали: „Чухме за звукозаписното студио и бихме желали да помогнем. От какво се нуждаете?”

Лена не могла да си поеме дъх. Това е! – помислила си тя. Бог прави това, което е обещал. „Трябва ни климатик, за да предпазим техниката от горещината”, казала тя.

„Направете списък с всичко, от което имате нужда”, отговорил мъжът. Лена и пасторът му дали списък с техниката, от която имали нужда, за да завършат студиото. Сумата възлизала на 15 000 долара. Когато дали списъка на семейството, пасторът казал: „Изберете си с какво можете да ни помогнете. Само климатикът е спешен.”

Семейството се съгласило да купи цялото оборудване и скоро студиото заработило.

Вестта за адвентния интернет сайт се разпространила бързо и хората започнали да гледат.

Възрастна жена се обадила в църквата, за да съобщи, че в нейната църква в малко българско село има само няколко възрастни хора без пастор. Смятали, че нямат друг избор освен да я затворят. Синът на тази жена обаче донесъл компютър и го поставил в църквата, за да могат членовете да се присъединяват към вярващите в София посредством интернет предаването на живо. „Църквата не само че не затворила, но и десет нови души започнали да я посещават, за да гледат видео богослуженията.”

Един мъж съобщил, че е моряк на кораб. Той не е адвентист, но търсел религиозни уебсайтове на корабния компютър. Единственият, който успял да намери, бил този от църквата в София. Нито един от тридесетте души екипаж не е адвентист, но те харесали програмите и започнали да ги гледат редовно. „Сега, когато сме в пристанище, аз посещавам адвентна църква и някои от моряците идват с мене”, казал той.

През трите години, в които уебсайтът работи, църквата е получила множество доказателства за това, как Бог може да използва ресурсите, за да достигне до души, търсещи Исус.


* Лена Дюкмеджиева ръководи интернет студиото в адвентната църква в София. Вижте на адрес vvv.bg.

[Свързан урок]

Created by ULimited®