Към Мене погледнете   
и спасени бъдете...
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 

 Адвентната българска мреж@

Християнски портал на Църквата на адвентистите от седмия ден


  Главна страница
     Седмичен урок
     Проповеди
     Молитвена група
     Опитности
      Преса
      Радио
      Телевизии
      Новини
      Новини - архив
      Обяви
      Връзки
     Библейски
     Адвентни църкви
     Залез слънце
      Книги, уроци
      Телевизия
      Видеотека
      Радио
      Аудио
      Видео
      Музика
      Презентации
      Събития
     Детски кът
     Поезия
     Статии
     Венци отговаря
Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

На страната на Исус


Ми-Ми израснала в бедно семейство в малко село в Мианмар (Бирма). Семейството й трябвало да продаде земята си, за да изхрани децата. Родителите й не могли да си позволят да я изпратят на училище, затова тя трябвало да започне работа в оризовите полета още на 13-годишна възраст.

Когато навършила 18 години, Ми-Ми научила, че християнско семейство в друго населено място имало нужда от домашна помощница. Родителите й позволили да отиде там, но я предупредили: „Не се оставяй тези хора да те направят християнка.” Нейна приятелка й казала, че християнското семейство е добро, но въпреки това се страхува от тях.

Ми-Ми останала удивена от това, че нейните работодатели се отнасяли с нея като с член от семейството. Тя отказвала поканите им да се присъедини към тях за богослужение, но слушала от съседната стая как пеят и се молят. След няколко дни се присъединила към семейството. Как е възможно християните да са толкова лоши, че родителите ми да не позволяват да се моля с тях, помислила си тя.

В петък Ми-Ми и домакинята работили усърдно, за да почистят къщата и да я подготвят за съботния ден, който за тях бил почивен. Ми-Ми отклонила поканата да отиде с тях на богослужение, т.е. на горния етаж на семейната къща. Бащата я помолил да отведе бабата до горния етаж и да й помага по време на богослужението. Ми-Ми се почувствала неловко, но богомолците били толкова любезни, че тя скоро се успокоила.

Когато бащата на Ми-Ми се обадил, за да провери какво прави, тя му разказала колко добри са хората в семейството. Той се зарадвал, но повторил предупреждението си: „Помни, не ставай християнка!”

Ми-Ми продължила да придружава семейството на богослуженията. Малко по малко Божията любов преминала границите на сърцето й. Домакинята й дала Библия и тя започнала да чете на глас по време на богослужението. Понякога сърцето й се вълнувало и тя се чувствала привлечена към Исус.

Ми-Ми знае, че родителите й ще се ядосат, когато им каже, че иска да стане християнка. Тя обаче е убедена, че Исус е истинският Бог. В момента е разкъсана между уважението си към своето семейство и Божия призив.

„Знам, че трябва да застана на страната на Исус – казва Ми-Ми. – Моля се за смелост да остана вярна. Моля ви, молете се мене.” Не е лесно човек да стане християнин в Мианмар. Молете се за хората като Ми-Ми, които са открили истината и искат да следват Христос.

[Свързан урок]

Created by ULimited®